Biggest Loser Mathias

Före detta Halmstadsbon Mathias Troedson är en av de 14 personer som ska tävla i årets upplaga av Biggest Loser – tävlingen där självdisciplinen verkligen sätts på prov. Deltagarna tävlar i vem som kan gå ner mest i vikt, vilket de gör genom stenhård träning, strikt mathållning och extremt mycket vilja.

Enligt Mathias är årets säsong den bästa och tyngsta någonsin.

Mathias sökte till Biggest Loser för att han behövde en förändring, han kände att det inte fungerade att vara så stor.

– Jag var trött på att vara så som jag blivit.En vän hade deltagit i programmet tidigare och han blev därför inspirerad till att söka till programmet.

Mathias fick länge hålla sin medverkan hemlig för sina vänner, men säger att han fick väldigt mycket stöd från sin familj från dag ett. När han sedan fick börja berätta för vänner och bekanta fick han uteslutande positiva reaktioner.

– Det har stärkt mig på min resa.

I tävlingen vinner den som håller sig kvar i programmet längst, det finns även ett pris för den deltagare som gått ner mest i vikt efter att ha åkt hem. Men utöver att ta hem ett pris har Mathias även egna mål att sträva mot.

– Jag vill gilla mig själv och hitta någon jag vill leva med, någon att skaffa barn med. Och bli en hälsosammare och gladare människa.