En kär gammal favorit byter namn

Förr var platsen förknippad med mat, dans och musik, framförallt kring jul. Men efter att den dansanta verksamheten lades ner så utvecklades platsen snart till något helt annat, ett shoppingparadis.

Det är i samband med att man går in i Hasse ”Kvinnaböske” Anderssons gamla danslokal ”Ladan” som man också passar på att byta namn från Lågprisladan till kort och gott, Ladan i Boarp. – Men det är också för att vi inte längre kan associeras med enbart lågprisprodukter då vi tar in mer och mer premiumprodukter och därmed breddar sortimentet, förklarar Thomas Petersson, som sedan 2001 driver Ladan tillsammans med sin fru Åsa.

Thomas är säljare i grunden och under alla år har Ladan i Boarp successivt byggt ut sin verksamhet och finns idag på 2500 kvadratmeter med 25 000 olika produkter.
– Vi satsar på att vara det första människor kommer att tänka på när de är på jakt efter
inredningsdetaljer, leksaker och liknande. Vi är en strukturerad butik med många fina märken, så det är lätt att hitta det man söker hos oss. Vi vill hela tiden utveckla vårt sortiment och är lyhörda över vad kunderna efterfrågar. Vår ambition är att vi bland annat ska bli störst i nordvästra Skåne på konstnärsmaterial, säger Thomas.

Boarp är en liten handelsby som sticker ut jämfört med andra köpområden.
– Butikerna i Boarp finns endast här, vilket gör alla butiker unika, inga stora kedjebutiker här inte, säger Thomas.

Bland kunderna finns det både stammisar och turister. Det är många som kombinerar ett besök på Ladan i Boarp med att utforska Bjärehalvön lite närmare.
– Det finns så mycket att göra här på Bjäre, särskilt på sommaren. Ladan ska vara ett lika naturligt stopp som andra aktiviteter, mellan golfrundan i Båstad och glassen i Torekov som exempel, säger Thomas.

Ladan är öppet 10-18 på vardagar och 10-16 på helger. Besök ladaniboarp.se för mer information

Om Thomas

Namn: Thomas Petersson
Bor:
Vejbystrand
Gör helst en ledig dag: Spelar golf eller befinner mig i skogen med bössan på axeln eller svampkorgen under armen.
Tips på aktivitet på Bjäre: Jag skulle packa fikakorgen och hyra en cykel och upptäcka många av Bjärehalvöns pärlor. Några personliga favoriter är Kattvik, Hovs hallar och Magnarps hamn.

 

Text: Amanda Hajney Foto: Viktor Dunér