Ett unikt medlemskap med massor av möjligheter

Halmstad Golfarena har nu snart sju år på nacken och har utvecklats allt mer för varje år. Idag är det en Sports Club som erbjuder allt från golfspel och golfträning till gym, skidåkning, relax och boende.

 

Den senaste stora satsningen på Halmstad Golfarena är en utbyggnad av det populära gymmet, som med sin fantastiska utsikt över havet varit ett nav i anläggningen. Idag är det en ljus och modern anläggning på 500 kvadratmeter, med moderna maskiner och redskap levererade av Eleiko.

 

– Vill gärna samarbeta med lokala företag och det föll sig också naturligt att välja Eleiko när vi ville ha ett gym med förstklassig utrustning, berättar Martin Siljegård, VD på Halmstad Golfarena.

 

Gymmet har flera olika delar och passar lika bra för den som vill träna med fria vikter som den som hellre vill träna med maskiner. Halmstad Golfarena erbjuder också många olika träningspass för den som gillar att träna i grupp. Här erbjuds yoga, spinning, löpning i grupp och till och med en populär Vasaloppsträning för de som planerar att ta sig de nio milen från Sälen till Mora första söndagen i mars.

 

– Våra tränare och ledare har själva varit aktiva inom sina respektive sporter, i flera fall på elitnivå, förklarar Martin, som själv är rutinerad skidåkare och tidigare snowboard-proffs. Med sin gedigna erfarenhet kan de anpassa träningen så att den passar alla deltagare i gruppträningarna.

 

Ovan nämnda Vasaloppsträning bedrivs såväl på barmark som på de skidspår man anlägger på vintern. Skidarenan erbjöd förra året hela 50 dagar skidåkning i väl preparerade konstsnöspår, och man hoppas kunna leverera detsamma till de många skidentusiaster som flockas hit. Skidåkningen ingår i medlemskapet och är så populär att man lockar även långväga gäster.

 

En annan nischad träningsform är golf och fys, en utmärkt kombination där Halmstad Golfarenas tränare Hasan Alijazovic hjälper medlemmarna att både hålla formen fysiskt och lära sig träna på ett sätt som också gynnar deras golfsving. Kombinationen av golfinriktad gymträning och svingträning har gjort att medlemmarna fått betydligt större nöje när de spelat den utmanande och vackra niohålaren på anläggningen.

 

För de som hellre vill springa än åka skidor erbjuds också regelbundna löpgrupper för såväl vana löpare som nybörjare. Som gammal elitlöpare kan ledaren Kenneth Rolling hjälpa till med allt från löpsteg till mentalt fokus och därmed göra löpningen både roligare och bättre.

 

När träningen är klar och det är dags att duscha och byta om finns här ljusa och fräscha omklädningsrum. Men det stannar inte där – här finns en komplett relaxavdelning med allt från bastu med havsutsikt till två spabad som är igång året runt, ett kallbad att svalka sig i och ett varmbad med härliga 38° att njuta av till exempel efter skidåkningen.

 

På Halmstad Golfarena finns det också möjlighet att få behandlingar av Pernilla Ek, som utöver att vara instruktör och PT också är utbildad massage- och hudterapeut. I en bungalow vid puttbanan Himalayas erbjuder Pernilla massage, ansiktsbehandling, vaxning samt frans- och brynfärgning.

 

Det bästa med Halmstad Golfarena är dock varken gymmet med havsutsikt eller skidspåren, relaxavdelningen eller omklädningsrummet, och inte ens golfbanan. Det som verkligen skiljer Golfarenan från mängden är den varma och gemytliga stämningen där medlemmarna efter sin träning gärna stannar kvar en stund, tar en fika och bara umgås i den behagligt designade loungen.

 

– Vi har talat mycket om att man ska känna sig som hemma här, säger Martin. Och det är tydligt att medlemmarna trivs både med det vår anläggning erbjuder och med varandra.

 

Den sköna stämningen, hemtrevliga miljön och de många träningsmöjligheterna på Halmstad Golfarena ingår i det prisvärda medlemskapet. För dig som ännu inte har varit här erbjuds möjligheten att provträna för att se om du faller för den unika kombinationen av golf, träning, skidåkning och relax – allt med en magnifik havsutsikt.

 

Martins träningstips för dig som vill bli bättre på längdskidåkning

  • När du åker längd handlar det mycket om att kunna staka ordentligt, och då behöver du en stark bål med god kontroll. Därför är olika magövningar och ryggövningar bra för din skidåkning.
  • Tekniken är också mycket viktig för att du ska kunna utnyttja din träning ordentligt. Med en lektion i skidåkning kan du identifiera dina svagheter och lägga ditt krut på de svagaste muskelgrupperna när du tränar.

 

Text: Michael Broström

Foto: Martin Siljegård