Eventet för den sanna bilfantasten

För sjunde året i rad går Halmstad Sports Car Event av stapeln och kommer som vanligt att hålla till på simstadion Brottet. Med cirka 10 000 besökare och roliga aktiviteter blir det en fest för hela familjen.
Det kommer ställas ut cirka 350 bilar och de delas in i kategorierna Sportbilar, GT bilar, Formelbilar, Racingbilar, Rallybilar och Specialbilar.
Bilar från samarbetspartners som t ex Hedin Bil, Bendt Bil och Ford Store Bil Månsson kommer också att visas upp. Konferenciererna Bosse Bildoktor och motorjournalisten Peter Sundfeldt går runt och snackar bil med utställarna.
— Dessa två är ett stående inslag på vårt event och Peter är en man som har kört alla tänkbara fordon i världen, berättar Ulf Crona som är eventansvarig.
Du  som privatperson har möjlighet att ställa ut din bil om den är unik och kan klassa in i någon av kategorierna.
— Vi ser hellre att det är kvalité än kvantitet på bilarna vi väljer att ta med i utställningen, förklarar Ulf och fortsätter: det spelar däremot ingen roll vilken ålder bilen har, eller hur många hästkrafter som finns under motorhuven. Har du en glänsande pärla ståendes i garaget där hemma, som du skulle vilja visa upp, kan du anmäla intresse på Halmstad Sports Car Events hemsida.
Arrangörerna som står bakom eventet arbetar ideellt och efter att alla kostnader är betalda, går alla intäkter från samarbetspartners och biljetter till två utvalda välgörenhetsorganisationer. Barncancerfonden är en stående organisation man valt att skänka pengar till och den andra organisationen varierar från år till år.
Tidigare  år har man skänkt till BRIS och Ronald Mc Donald Hus. I år kommer Livräddarna i Tylösand få en donation.
Under dagen kommer besökarna kunna njuta av en flyguppvisning som sker med Försvarsmaktens JAS 39 Gripen samt en magiker och musikunderhållare. Eventet avslutas med en bilparad där besökarna får se alla bilar, och det brukar vara uppskattat att få höra hur alla bilarna låter med sitt brummande. Vill man få en försmak av några av bilarna kan man kolla in dem på antingen Tall Ship Races eller Sprintermästaren redan innan eventet.

Datum: 22 Juli
Tid: 10-17
Entré:
100 kr (Barn 0–15 år, fritt i målsmans sällskap)
Ej kortbetalning Swish och e-biljett via hemsidan
www.halmstadsportscarevent.se

Text: Frida Hansson