Falkenberg får finbesök

Efter artister som Sean Banan, Hoffmaestro, Lars Winnerbäck och Norlie & KKV var det hög tid att plocka in en tjej, tyckte Karl Johan ”Karla” Karlsson, som har anordnat events på ett eller annat sätt hela sitt vuxna liv. Så fick det bli, och det är inte vilken tjej som helst som kommer och uppträder på Stortorget i Falkenberg i sommar.

Hon gjorde sig ett namn i Tyskland innan hon slog igenom på allvar i Sverige genom att 2015 medverka i TV4’s program Så Mycket Bättre. Vi pratar naturligtvis om Miriam Bryant, denna 26-åring som lyckats inneha plats 1, 2 och 3 på Svensktoppen samtidigt (något som aldrig hänt innan) och som nu alltså beträder scenen i Tryck på Torget i Falkenberg 13 juli i år.

– När jag bestämt mig för att boka en tjej föll valet på Miriam ganska så snabbt. Hon är i ropet, säger Karla, som inte hade några direkta problem med att boka henne. Eftersom artistbolaget United Stage var väldigt nöjda med förra årets arrangemang med Lars Winnerbäck, tvekade de inte att presentera mitt förslag för Miriam som ganska så omgående tackade ja. Miriam har bara festivalspelningar bokade i sommar, så jag tror att hon tycker det ska bli kul med en egen konsert. Och vi tycker det är ännu roligare, skrattar Karla.

Planeringen är i full gång och om bara väder och vind är på Karlas sida är det inget som talar emot att det inte blir en lika stor succé som med Winnerbäck förra året.

– Bara allt klaffar. Dagarna före, under och efter konserten har jag över 120 personer som jobbar med detta på ett eller annat sätt. Det betyder att alla måste göra sitt yttersta och bidraga till en härlig atmosfär. Därför ser jag till att omge mig med bra människor som jag vet kan leverera, förklarar Karla.

För varje år utvecklas Karla och hans företagande. Det gäller att lära sig av sina misstag.

– En sak vi ska utveckla och fokusera lite extra på i år är serveringen. Det ska finnas fler serveringstält som gör vistelsen bättre för besökarna.

De erfarenheterna som berikar Karla i sommar tar han sedan med sig till nästa event som är planerat 2 september på Rådhustorget i Falkenberg. Men där är artisten hemlig än så länge, så vi får be att återkomma på den punkten!

Vad: Miriam Bryant
Var: Stortorget, Falkenberg
När: 13 juli

Köp dina biljetter på ticketmaster.se

 

Text: Amanda Hajney