Falkenbergs dolda talanger

I Falkenberg hittar du den spännande live klubben Club Camp Fire. För femte året i rad bjuder Roger Uddin varannan månad in artister och band som ännu inte etablerat sig på den stora musikscenen. Rogers tanke är att presentera de där guldkornen och erbjuda dem chansen att göra en spelning och samtidigt ge publiken en möjlighet till att upptäcka ny musik och nya genrer. Han vill gärna att banden ska ha en lokal anknytning och ha ett eget material som är spännande för att uppfylla hans idé om vad klubben ska leverera. Det i sin tur resulterar ofta i att kvällen blir ett överraskningsmoment för publiken eftersom de många gånger inte hört artisterna innan. Han har valt att dela upp kvällarna i två akter och där minst en av dessa oftast har lokal eller halländsk anknytning, vilket uppskattas av besökarna.

 

Platsen Roger har valt för sin live klubb är Ocean Hotel och det ligger precis nere vid vattnet och har ett fantastiskt läge med stranden och havet. I kombination med en golvscen mitt i lokalen skapas det en känsla och atmosfär som är intim och familjär. När de olika banden väljer att höja tempot är det svårt att motstå den härliga och värmande känslan som uppstår i rummet. Hotellet är även känt för sin goda mat som med fördel kan kombineras ihop med spelningarna. Golvscenenen som är placerad mitt i rummet ger nämligen känslan att du sitter på scen och äter din mat och känner pulsen och tempot på närmast tänkbara håll.

 

I publiken hittar vi många olika åldrar och det ger en härlig stämning som inte är svår att uppskatta. Många i publiken är även återkommande gäster som har upptäckt hur spännande det kan vara att få se de olika banden och kanske hitta en ny låt eller stil på musik som man börjar älska och sen inte kan vara utan.

 

När The Parade hade sin spelning den 26 augusti var det just denna känslan som infann sig i rummet och extra spännande eftersom det var bandets andra officiella spelning. Efteråt gick bandet Stereosouls upp och skapade bra ös som ledde till spontan dans och allsång. Andra uppkommande artister som tidigare fått spela på scenen är Hurricane Love, I Am Nova, WillMan, The Driftwood Company, Black River Delta och Bellaroush där bland annat bandet Black River Delta har bidragit med musik till Netflix-serien Bloodline.

 

För att hitta intressanta band så letar Roger på nätet och då ofta på You Tube och Spotify samt genom att redan bokade band sprider ordet vidare och rekommenderar att göra en spelning på klubben. Roger berättar att han gärna skulle se att fler Halmstadband kom för att spela och själv är han hela tiden på jakt efter band som har anknytning till just Halland.

 

Vem är personen bakom Club Camp Fire? Det är Roger Uddin, en man med stort musikintresse som har både jobbat som dj och på radio. Hans fasta punkt är Falkenberg men han har även jobbat med olika projekt i Stockholm och därför har resorna dit inte varit ovanliga. Får han själv välja så lyssnar han helst på tung rock och metal men valde ändå en annan genre för Club Camp Fire . Det för att få utmaningen som det innebär.

 

Roger berättar även att hans dröm i framtiden är att någon kväll flytta ut spelningarna utanför hotellet till stranden och skapa en ”lägereld” där publiken får sitta mer avslappnat och njuta av musiken i en magisk miljö.

 

Vill du se morgondagens stjärnor redan nu så åk till Falkenberg och besök Club Camp Fire.
Facebook: Clubcampfire

Hemsida: oceanhotel.se/club-campfight

 

Text: Frida Hansson