Halmstad Live levererar

Det kokar av aktivitet i den gamla saluhallen mitt i centrala Halmstad. Där på Karl XI:s väg ska man inom kort slå upp portarna till halmstadpublikens nya plattform för nöje och event: Halmstad Live.

Verksamheten som tar form på Karl XI:s väg kan beskrivas som den pusselbit som saknas i Halmstads nöjesliv. En mellanstor arena, för musikspelningar och större konferenser som hittills saknat en självklar lokalitet.

Anna Eriksson och kollegan Lavdim Syla drev tidigare Parken i Halmstad ihop och det är också de två som är gemensamt ansvariga för Halmstad Live. Anna förklarar den bakomliggande tanken med den nya verksamheten:

– Halmstad Live är den mellanarena som hittills saknats i Halmstad. Vi vill fylla tomrummet för de lite större akterna, som konserter och större konferenser.

Rent praktiskt och fysiskt är rörelsen uppdelad i två delar och består dels av en mindre lokal på markplan som rymmer ca 450 personer. Denna lokal ska till vardags fungera som lunchrestaurang med gedigen husmanskost och salladsbar och kommer även att kunna bokas för mindre tillställningar och evenemang. Den andra lokalen är större och rymmer hela 900 personer. Det är här de större arrangemangen ska äga rum, musikspelningarna och konferenserna.

I skrivandets stund pågår bokningarna för fullt och eventen man inriktar sig på skiftar vitt och brett. Man vill få en god variation på underhållningen, så att det ska finnas någonting som passar så många av Halmstads målgrupper som möjligt. Hittills har man satt datum på konserter med Stiftelsen, Miss Li, 2 Blyga Läppar och Sofie Svensson & dom där samt Hardcore Superstar och Lillasyster, men många andra arrangemang ligger i pipelinen. På sikt kommer Halmstadborna att erbjudas alla möjliga evenemang, från familjeunderhållning till minimässor och föreläsningar. Samtal pågår även med externa arrangörer, som förhoppningsvis kommer att köra sina arrangemang via Halmstad Live. Anna Eriksson förklarar sin syn på den närmsta framtiden:

– Vi räknar på sikt med att behöva 10–12 heltidsanställda. Det strömmar in ansökningar till oss hela tiden och vi rekryterar nya medarbetare löpande. Hittills har vi anställt kockar, bartenders, eventpersonal samt värdinnor och värdar till konferenser.

Portarna slås upp någon gång under våren 2018 och absolut senast den 23:e mars. Då är det nämligen dags för premiärkonsert och bandet som spelar är Stiftelsen. Någon vecka senare tar Miss Li vid och hon har valt att starta sin sommarturné i Halmstad, i samarbete med Halmstad Live.

– Det känns fantastiskt kul att vi fått till denna spelning. Att det dessutom blir turnépremiär är som grädde på moset! avslutar Anna.

Text: Stina Törnemant