Hela Sveriges nyårsrevy tillbaka igen

Snart är det dags för premiär för 2018 års Falkenbergsrevy. Årets revy heter ”Hittepå – en fejkad revy om världens röra” och syftar självklart på den fejkade tid vi lever i. Redan nu är det över 15 000 biljetter sålda till Sveriges publikmässigt största nyårsrevy.

 

 

Det mesta i nya revyn är färdigskrivet och just nu repeteras det för fullt i Falkenberg. Men helt färdig blir inte föreställningen förrän det är premiär den 5 januari eftersom Falkenbergsrevyn har som ambition att vara rykande aktuell och hela tiden skrivs det om och uppdateras.

 

– Vårt mål är att bjuda på en kul och aktuell revy. Sedan många år räknar vi publikens skratt med målet att under en föreställning nå 250 eller i snitt två skratt i minuten, berättar Magnus Wernersson som är producent för Falkenbergsrevyn. Han fortsätter: Med Trump vid rodret i USA och både avgående ministrar och partiledare här hemma så finns det mycket att skämta om. Vår vilt partajande före detta finansminister, Sveriges avancemang till fotbolls-VM och Kim Jung Uns numera världsberömda frisyr är också upplag som är klippt och skurna för årets revy.

Falkenbergsrevyns ensemble har i vinter utökats till nio personer där Andreas Sköld som varit med tidigare återkommer.

– Andreas var mycket uppskattad och blev snabbt en stor publikfavorit och det är riktigt kul att honom tillbaka.

Magnus är också är glad över att kunna presentera Linnea Lexfors som ett spännande nytillskott i vinter. Hon är dans- och musikalutbildad och har de fem senaste somrarna spelat sommarteater med Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

– Vi ser en stor potential i Linnea och känner att hon är klockren för Falkenbergsrevyn eftersom vi gärna vill att våra medverkande ska behärska både sång, dans och teater, avslutar Magnus Wernersson.

 

Text: Merja Paloposki

 

Bildtext: (välj nån av de bifogade bilderna)

Falkenbergsrevyn som förra året sågs av nästan 23 000 besökare och en miljonpublik på SVT1 är nu tillbaka med ett nytt ”hittepå” i Falkenberg.

 

 

Faktaruta:

Falkenbergsrevyn

Spelplats Falkenbergs Stadsteater

Spelperiod: 5 januari – mars 2018

Ensemble: Bernt Bengtsson, Anna Bromee, Bengt Ivarsson, Linnea Lexfors, Lena Petersson, Håkan Runevad, Bertil Schough, Andreas Sköld, Beppe Wackelin

Biljettbokning: Tel. 0346-170 49 och www.falkenbergsrevyn.se