I huvudet på en kreatör

”THEY LAUGH AT ME BECAUSE I’M DIFFERENT. 
I LAUGH AT THEM BECAUSE THEY’RE ALL THE SAME

Vet ni vad jag brinner för? Vad som stimulerar mitt sinne till fullo? Vad jag kan förbise mitt stora behov av att socialisera mig för? Min kreativa sida! Den sidan som gör mig hundra procent ett med mig själv, skärpt och aktiv. Allt handlar om att få skapa, skapa med händerna. Se något växa fram steg för steg, till något vackert, provocerande och inspirerande!

Måla tavlor som tar för sig på väggen är vad jag främst sysslar med. Även sömnad är något jag älskar, att få skapa när utbudet i butikerna sviker. Sedan har jag ett behov av att få uttrycka mig i text, så jag driver även en blogg.

Mina målningar handlar mycket om mig själv. Där min största inspirationskälla till mina tavlor är Kvinnor! Starka, vampiga, kurviga kvinnor som bestämmer över sitt öde. ”POWER WOMEN” Kvinnor som klarar sig utmärkt utan någon manlig gestalt vid sin sida! Nu yrar jag inte alla-dagar-i-veckan fri från ett manligt sällskap. För visst fasen behöver vi två manliga händer som smeker oss skonsamt över ryggslutet ibland.. Jag anser att det är varje ung kvinnas rätt att ta kontrollen över sitt liv och leva det fullt ut! Där man får pudra näsan till perfektion samt lyfta fram sina vackra former utan att få en stämpel som ett ”vampigt våp med en död hjärna”.

Livet som kreatör döpte jag min blogg till för att de är precis vad jag är! En livsbejakande själ som har ett stort behov av att få utlopp för mina lysande idéer. Precis som för något år sen, när jag blev bjuden till ett bröllop. Klädångesten och utbudet i butikerna var katastrofala! Då fattade jag pennan och halade fram ett tomt papper. Jag skissade ihop en ljuvlig långklänning som kom att innefatta handsömnad. En vecka innan bröllopet började jag även måla på en tavla till brudparet. Från att ha sytt morgon-lunch-kväll samt att jag jobbade på mitt ordinära vardagsjobb på dagtid, så fann jag tid till att måla. 30 minuter innan bröllopet ägde rum var sista sömmen sydd samt sista penseldraget draget på tavlan. Den kvällen blev jag lite mörkare runt ögonen efter varje toabesök…

Det är precis såhär det funkar i mitt liv överlag. När kreativiteten tar över tillfullo. En briljant idé föder nya idéer till att skapa.. Helt plötsligt blir vardagslivet till ett jävla roddande och hänsynen till min egen hälsa är som bortblåst för stunden. Jag älskar känslan av stundens hetta i nuet, drivet. Utan svett, frustration och tårar är skapandet förgäves. Utan någon passion och vild glöd så föds det ingen Wolf Woman. Impulsivitet är det som driver mig, det som får mig att hamna i alla möjliga situationer. Det är även den sidan som lärt mig hantera press och stress i stundens hetta. Känslan av att känna andetagen forsa tungt, att vara PÅ GÅNG! Bryta ner mig själv en smula för att få igång kretsloppet i mitt sinne att utveckla och jobba effektivare i pressade situationer. Precis som när jag tågar in på ett bröllop helt oberörd efter noll sömn och med endast torra knäckebröd som mat i farten under två veckors tid. De gjordes inte för att jag var tvungen, utan enbart för att få uppleva min drömbild i verkligheten. Där jag sveper över trägolvet i ett hav av snygga och välklädda människor i en sagolik miljö. Jag, i min vackra kvinnliga skapelse. Den stoltheten och känslan är svårslagen!

Min vernissage-debut ägde rum i en elegant och mystiskt nattklubbsmiljö i Halmstad tidigare i år. Jag hade bestämt mig för att det skulle bli en succé. Det blev en sådan jäkla ”dra-mig-åt-sidan-succé”! Tillfredsställd av att ha nått ett mål var gott nog för att gå i dvala för en kort tid därefter.

Just nu samarbetar jag ihop med en annan duktig konstnärinna för att förverkliga fyra olika designade plagg i återvunnet material. Dessa kreationer ska visas upp i en show i bl.a. LA, Las Vegas och Sverige… Jag är helt galet lyrisk och upprymd över denna fantastiska möjlighet! Allt i ett liksom. Jag planerar också just nu inför en ny vernissage i Göteborg som senare kommer att flyttas vidare till Huvudstaden…

Ett utklipp från Pernilla Månsson Art’s blogg. Min verklighet, 26 Maj 2016

“ …Vi som är väldigt kreativa lever ett väldigt hårt liv, känslomässigt. När allt är bra är livet otroligt bra! Helt magiskt bra!! Men sen kommer de tillfällen då vi får kämpa, kämpa ordentligt med våra demoner inom oss. Men de är precis därför vi är så speciella, roliga & kreativa! Jordnära. Med fötterna på jorden och huvudet i himlen. De finns inget direkt mellanläge, antingen eller. Jag tror många känner igen sig!? ” 

WITH LOVE

 

Pernilla Månsson ART

http://nouw.com/pernillamanssonart

 

 

Foto: Klas Sjögren