Närodlade musiker på The Dubliner

Allt fler tänker på det lokala. Det ska vara lokala råvaror, lokala handlare och, enligt The Dubliner, även lokala band!
Om du besöker The Dubliner på en fredag i sommar kommer du få njuta av härlig cover- musik från antingen Strucky Likes eller Kvartiåtta Coverband, båda Halmstadbaserade band som turas om och spelar varannan vecka. Om du istället besöker The Dubliner på en onsdag kommer du från 21 juni och åtta veckor framwöver mötas av akustisk musik framförd av Tove Bondesson och Amanda Asa. – Under vår och höst anordnar The Dubliner även spelningar på lördagar, berättar Billy Nilsson, keyboardist i bandet Strucky Likes.
Bandet  Strucky Likes är inne på sitt sjunde år som band och består av fyra killar som träffades när de alla gick på Sturegymnasiet.
– Bandet kom till efter att vi sett en annons om att en krog i Tylösand behövde ett nytt husband. Då hade vi spelat mycket på eget håll, men inte så mycket ihop. Fast det sa vi naturligtvis inte till krogen i Tylösand. Vi sa istället att vi hållit på i fyra, fem år och rabblade upp alla enskilda banderfarenheter och fick det att låta som om vi gjort dem ihop. Det funkade och vi fick giget. Sedan dess har det bara rullat på, säger Billy med ett leende och tillägger att de förutom att spela på The Dubliner även tar beställningsgig, exempelvis på bröllop och annat.

Kvartiåtta Coverband har spelat ihop cirka fem år och består av tre killar i grunden men som brukar ha gästartister titt som tätt.
– Vi lever på musiken, och spelar förutom på The Dubliner runt 150 gig om året runt om i hela Sverige, säger Xerxes som är trummis i bandet.
Både Billy och Xerxes håller med om att The Dubliner erbjuder en kul scen. Publikgolvet förvandlas alltid till ett dansgolv med glada och tjoande gäster.
– Det händer alltid mycket på The Dubliner, säger Billy, så vi på scenen brukar ha lika kul som publiken.

Förutom att tillhandahålla underhållning i form av musik driver The Dubliner nattklubb med två dansgolv. Under vår, höst och vinter erbjuder de After work varje fredag med buffé och anordnar regelbundet Stand Up-kvällar för oetablerade komiker. I höst lanseras också en nyhet som de kallar ”Up close and personal”. Vad det är återstår att se, håll koll på vad som händer på dublinerhalmstad.se.

Text: Amanda Hajney