Nyöppnade FLIP FLOP

I Olofsbo, strax norr om Falkenberg, hittar du en orörd strandskatt på 800 meter som bara väntar på din solstol och barnens badboll. Kommer du långväga, eller bara behöver fylla på energi- och vätskedepån, så kommer du från och med i år kunna boka rum eller slå dig ner på nyöppnade FLIP FLOP, ett modernt och färgglatt Boutique Hostel och Beach Bar, precis intill stranden.

Lars och Margit Abrahamsson, som driver Glommens Fiskekrog, hade flera gånger besökt stran-den i Olofsbo, som är så bortglömd att den till och med saknar ett namn. Den orörda miljön påmin-ner om en solig plats i Frankrike eller Italien och förutom Morups Fyr ligger där bara en enda byggnad till, Klittergården, som tidigare varit dansbana och senare förvandlad till en restaurang och nu genomgår ytterligare en transformation och blir till FLIP FLOP Beach Bar & Hostel.
– Vi har sagt flera gånger att den där byggnaden, och framförallt området, har en sådan potential till att bli något större och att det var synd att ingen utnyttjade detta. När vi bestämde oss var vi inte ens hemma, utan befann oss i Florida, utan att ens ha sett den invändigt, berättar Lars och fortsätter: Vi fick en smärre chock när vi sedan kom hem och insåg att byggnaden var i myck-et sämre skick än vi hade trott, men skam den som ger sig. Vi tog över första april och har renove-rat den sedan dess. Målet är att det ska bli Västsveriges hetaste strandbar och vandrarhem.
Lars och Margit har tidigare drivit strandhotell i Västindien i över 25 år och i med FLIP FLOP så sluter de cirkeln och för över alla års erfarenheter till verksamheten i Sverige. De vill erbjuda sin personliga känsla för vad som är strandlyx och har därför mycket bestämda visioner för hur FLIP FLOP ska se ut och kännas.
– Vi tar ut svängarna rejält, det finns inget traditionellt med FLIP FLOP, inga kalla marmor-golv eller stela soffor. Här är det meningen att man ska kunna komma hit, slänga av sig skorna och sina fina kläder, och avslappnad kunna njuta av ett opretentiöst liv på stranden samtidigt som man får äta gott och njuta av kalla drinkar. Vi vill skapa samma känsla inomhus som utomhus, så vi inte är så beroende av vädret, vilket vi ju alla vet kan vara oberäkneligt i Sverige. Vi kallar det barefoot luxury och alla är välkomna. Det finns något att göra för både barnfamiljerna, ungdomarna, kär-leksparet eller pensionärerna. Förutom stranden i sig, som erbjuder bad, sol och beachvolleyboll, är platsen en perfekt destination för kitesurfare. Maten vi serverar har samma breda spann, från enklare rätter till fina torskryggar, förklarar Lars.

Boutique Hostel, eller Livsstilshotell som de också kan kallas, har blivit allt mer populära världen över och innebär mer än bara en plats att sova på. De erbjuder istället sina gäster en känsloupp-levelse med sin atmosfär och livsstil. Designen är viktig och för att sätta den rätta prägeln på sitt hostel har Lars och Margit tagit hjälp av designern Erik Nissen Johansen som är design-coach med flera titlar i bagaget, bland annat världsmästare två gånger om. Besökarna kan njuta av iö-gonfallande design och starka färger. I år har fokus legat på att få klart restaurangen till öppningen som sker den 30 juni, fast redan den 20 juni är de 16 rummen bokningsbara. Samtliga rum kom-mer under hösten att genomgå en renovering de också. Lars och Margit planerar bland annat att satsa på cykelturister, och med Kattegattsleden precis utanför, är FLIP FLOP den perfekta platsen att stanna till på, antingen för en bit mat eller för en natt eller flera.
– Det är svårt att förklara för någon hur vackert det egentligen är här, och det kan hända att vi hallänningar är lite bortskämda med vackra vyer, men samtliga som kommer hit blir hänförda och förstår inte hur denna plats kan vara så orörd som den är. Detta är vad en svensk söker efter när de åker utomlands, och det kan vi erbjuda här i Olofsbo, säger Lars.

FLIP FLOP erbjuder 8 rum med egen toalett och dusch och 8 rum med delade badrum. Jämfört med strandhotellet i Västindien är detta ett hostel i mindre skala, men det tycker Lars bara är bra.
– Det blir en annan gemenskap med få rum och därför färre gäster. Närheten till gästerna är en av de saker vi ser fram emot mest, säger han.

Kolla in flipflopfun.se för mer information om Västsveriges hippaste Boutique Hostel!