Nyöppning för 90-åring

Snart får Halmstads alla bilförsäljare sällskap av veteranerna i branschen, Svenstigs Bil AB, när de öppnar en ny Audi-terminal på Flygstaden senare i år.

Svenstigs började sin verksamhet redan 1929, då med en verkstad i Smålandsstenar. Nu, nästan 90 år senare, bedriver de verksamhet på fyra olika orter med Halmstad inräknat, som innefattar allt för ett bra bilägande, försäljning, service, reservdelar, däck och finansieringslösningar.

Även om de säljer ytterligare bilmärken på de övriga orterna, ska de i Halmstad endast representera Audi. Jonas Carpvik har ett förflutet i branschen sedan 13 år tillbaka, och de senaste 10 åren har han varit VD på Svenstigs. Audi är ett starkt varumärke, menar Jonas och tillägger att det finns en modell för alla, alltså bilar i olika storlekar och i olika prisklasser.

– Det finns de stora, mer luxuösa modellerna, så som Q7 och A8, men det finns också mindre varianter som Q2, A3 och A4 för dem som inte vill ha en så stor bil, säger han.

Svenstigs erbjuder helhetslösningar och riktar sig till både privatpersoner och företag. Det finns dels en försäljningsavdelning som även erbjuder finansieringslösningar, men servicedelen är central.

– Vi letar personal till vårt nya Audi-team nu. I vårt sökande efter kompetent personal är vi noga med att inte anställa människor som bara kan sin specifika jobbuppgift, såsom att skruva ihop eller isär saker, eller att knappa in information i ett data program, utan också besitter social kompetens. Vi vill vara kända och ihågkomna för att vi alltid sätter kunderna i fokus. Kunderna ska prata om oss på sina middagsbjudningar, om hur väl omhändertagna de blev, om hur smidigt köpet eller reparationen gick. För att uppnå detta måste vi i vår tur se till att personalen trivs och har roligt på jobbet, förklarar Jonas.

Tankar kring bil och bilägande har förändrats de senaste åren, tycker Jonas som ser en ökning av privatleasade bilar.

– Förr var det mer viktigt att äga en bil, det är inte samma fokus på själva ägandet idag, säger han. Det som spelar roll är tillgången till bil, samt att det är skönt att veta vad en bil kommer kosta varje månad och att slippa oförutsägbara utgifter.

Med privatleasing så hyr du en bil i tre år till en fast månadskostnad och sedan väljer du att köpa loss den eller så byter du den bara mot en ny.

Andra trender som Jonas ser är självklart miljötänket med allt som det innebär. Det är mycket frågor och prat om förbrukning och alternativa drivmedel. Jonas ser också ett ökat intresse för mindre SUV:ar, så som Q2 och Q3. Man sitter något högre i dem och det ger en annan upplevelse när du kör.

Öppningen av Svenstigs nya lokaler på Flygstaden i Halmstad är planerad i början på september. Men redan från April kommer de representera Audi i tillfälliga lokaler, även det på Flygstaden. På svenstigs.se finns det mer info om hur du hittar dit.

 

Text: Amanda Hajney