Philip sjunger ut!

Om någon hade sagt till Philip Olsson som 20-åring att han fyra år senare skulle ha ett fullspäckat turnéschema så hade han förmodligen trott att han skulle turnera med sin musik. Han hade inte kunnat föreställa sig att han skulle åka land och rike runt för att promota och visa upp sin egen uppfinning, ISOVOX, världens första portabla ljudstudio. 

 

Det var just musiken, och framförallt sången, som gjorde att idén på ISOVOX dök upp. Philip bodde i Stockholm, spelade i hårdrocksbandet BST och hade som vana att öva lite på sången hemma i lägenheten, något som inte uppskattades så värst av grannarna.

– Efter att grannarna kommit och knackat på för säkert tionde gången och bett mig dämpa mig började jag fundera på vad det fanns för alternativ till ett eget röstbås. Jag hade också försökt spela in en del låtar hemma, men akustiken var aldrig tillräckligt bra. Så jag behövde något som både gjorde att mina inspelningar blev bra och som hindrade ljudet från att spridas. Samtidigt hade jag inte lust bygga en svindyr studio hemma som tog plats och inte skulle bli bra ändå om jag inte var beredd på att lägga ner enorma summor på den. Fanns det inte en smidig, portabel studio att köpa någonstans? berättar Philip.

Efter att ha synat Internet efter räddningen på hans problem, insåg han att det inte fanns någon produkt som skulle uppfylla hans behov. Då föddes idén som senare skulle utvecklas till ISOVOX.

 

Men först hann Philip, som ursprungligen kommer från Växjö, flytta ner till Halmstad för att gå Civilingenjörsprogrammet på Högskolan i Halmstad. Där kom han i kontakt med Studentinkubatorn, som numera är en del av HighFive och deras verksamhet i Trade Center. Det är mycket tack vare att Philip fick en plats i HighFives inkubatorverksamhet, som idén kunnat växa och bli verklighet så snabbt. I slutet på 2015 lanserades till slut produkten som skulle komma att revolutionera livet för människor som har behov av en hemmastudio.

– Under 2016 satte försäljningen igång på riktigt. Jag marknadsförde ISOVOX på nätet och lyckades efter mycket om och men få till ett möte med inköpschefen på Europas största musikbutik på nätet, tyska Thomann, och när han väl såg produkten blev han helt ”blown away”, så ISOVOX finns nu att köpa på Thomann också, säger Philip glatt.

 

I januari 2017 åkte Philip till världens största musikinstrumentmässa i LA, The Namm Show, och passade på att lansera nykomlingen ISOVOX 2 samtidigt, som är lättare men samtidigt mer effektiv jämfört med föregångaren, och gjorde succé. Bland alla 2000 utställare blev ISOVOX utnämnd till ”Hottest product of Namm 2017”. Kanske var det denna utmärkelse som gjort att världsartister som Sia, Frank Ocean och Seal fått upp ögonen för produkten.

– Seals manager hörde av sig och förklarade att Seal ville ha en ISOVOX till sitt hus i Hollywood. Han köpte en men sedan hörde jag inget mer så jag visste inte om han var nöjd eller inte. Men efter ett par månader så hörde managern av sig igen, och ville köpa en ISOVOX till, denna gång till Seals hus i Sydney. Sedan såg jag att Seal även lagt ut bilder och filmer på sitt Instagram när han använder sig av ISOVOX, så jag tror han är nöjd! säger Philip med ett leende.

 

Faktum är att Philip hittills inte stött på någon som varit besviken på ISOVOX, tvärtom.

– Den har fått jättebra recensioner, folk har varit lyriska, berättar han och visar en film från YouTube när amerikanska B&H Photo tar med sig en ISOVOX 2 till Central Park i New York city och för att visa att en ISOVOX i princip kan vara placerad varsomhelst och ändå leverera en bra inspelning. Detta för att Philip och akustikexperter har tittat på alla nyckelelement för en riktigt bra studio och krympt det till en portabel variant. I framtiden kan det bli tal om olika tillbehör och uppgraderingar, men just nu är Philip mest glad över att ISOVOX är så efterfrågad, så han fortsätter arbetet med att etablera varumärket, en turné i taget.

Namn: Philip Olsson

Bor: Halmstad

Familj: Sambon Juliette Holstensson

Gör helst på fritiden: Spelar Musik

Gör helst inte på fritiden: Käka fisk

 

Text: Amanda Hajney

Foto: Viktor Dunér