Säker 4-hjulsdrift

Vissa behöver en bil som är liten och smidig, andra en som är stor och praktisk. Några be-höver en bil som klarar varma klimat, andra en som klarar kalla klimat. Olika livsstilar kräver olika bilar och olika bilmärken fokuserar på olika målgrupper. Subaru, som är världens största tillverkare av fyrhjulsdrivna bilar, har specialiserat sig på bilar som ska klara av en aktiv livsstil och där oro över bilens kapacitet på tuffare väglag inte är ett alternativ.

Den första Subaru-bilen såg dagens ljus för snart 60 år sedan. Idag är Subaru ett bilmärke med gott rykte med säkerhet som prio ett. I november lanseras nya Subaru XV som betraktas som en av världens säkraste bilar efter att ha fått högsta säkerhetspoäng någonsin i krocktestet på ja-panska JNCAP. Den permanenta fyrhjulsdriften och bromssystemet spelar en stor roll när det kom till säkerheten, men om en olycka trots allt skulle ske, sitter förare och passagerare säkert med 7 airbags och den starka karossen som består av en ringformad säkerhetsbur.
– Funktionaliteten är helt outstanding, säger Christer Larsson, försäljningschef på GP BIL i Halmstad. Dessutom är bilen den första modellen som en nyutvecklad konstruktion som kallas Subaru Global Platform, och som kommer vara grunden i alla framtida Subarumodeller.

Även interiören har vunnit priser och Subaru XV är precis lika rymlig som den känns. Med fem personer i bilen finns det fortfarande gott om plats till packning och annat bagage.

Inom en snar framtid kommer även Subaru att ta fram hybrider.
–Fast som vanligt strävar inte Subaru efter att vara först med nya funktioner, utan väntar tålmodigt på att alla andra ska göra misstagen först så det Subaru sen lanserar ska vara fulländat från första början, säger Christer med ett leende.

Christer har ett långt förflutet inom mediebranschen men har sedan början av 2017 valt att gå en ny väg i livet och tog erbjudandet som försäljningschef på GP BIL. Något han trivs mycket bra med.
– Det är ett spännande och varierande yrke, och jag arbetar efter vedertagen praxis med fokusering på vad kunden vill ha. Jag jagar inga försäljningssiffror. Kundens behov är det centrala.

GP BIL startade upp sin verksamhet för nästan 20 år sedan och förutom att vara auktoriserade Subaru försäljare, säljer de även begagnade bilar med specialitet på handplockade Chevrolet Camaro i så kallat ”mint condition”, vilket innebär att bilarna måste vara i toppskick för att vara aktuella för GP BIL. Inga bucklor, inga repor, ingen rost.

Vad är det då kunderna efterfrågar idag, hösten 2017? Christer tänker efter en liten stund och svarar sedan: Kvalitet, säkerhet och möjligheten till lånefinansiering utan kontantinsats, och tänk, GP BIL erbjuder precis det, säger han och ler.