Slut på spillet

De flesta idéer och uppfinningar föds när människor upplever att det saknas en funktion i deras vardagliga liv.

Det började med att ett gäng träningsintresserade killar under sin gymnasietid blev alltmer irriterade på klabbandet som användandet avträningsflaskor och kosttillskott innebär. Det blev alltid spill och de satt med pulver i hela knät. Det måste finnas ett bättre sätt att göra detta på! Christoffer Olsson och William Wolff började spåna på saken ihop med två kompisar och genom att starta ett UF-företag hade de snart tagit fram en skiss på en prototyp. Det visade sig att fler kände av samma behov av en smidigare lösning på problemet och 2015 vann de Årets Produktutveckling i Halland och på SM i Ung Företagsamhet samma år kom de på en andra plats i Sverige.

Idag har Christoffer och William, tillsammans med en ny kompanjon de träffade under sin tid som UF-företagare, Felix Sällström, startat Relode AB och tillsammans har de tagit fram en ännu bättre lösning och genomgår just nu en patentprocess. Till sin hjälp har de HighFive, vars företagsinkubator de varit en del av sedan Januari 2017. Den färdiga produkten, Relode Shaker, är tänkt att lanseras under höst eller vinter 2017. Deplanerar att släppa den i hela Sverige till en början, men inom en snar framtid hoppas de på att hahela världen som sin kundkrets.
–Träning är extremt stort världen över och vi tror att det finns en bred marknad för Relode Shaker, men tanken är att den nya lösningen också ska innebära att produkten kan vara användbar i fler situationer än till bara träning, säger Christoffer och ger kaffe som ett exempel på en annan pulverprodukt som behöver blandas med vatten. Tack vare sin snygga design ska Relode därför vara en självklar produkt att ta med sig till kontoret eller på promenaden.
Eftersom Relode AB för tillfället är mitt uppe i patentprocessen, finns det ingen bild på produkten att tillgå i skrivande stund, men när den väl släpps så kommer du utan tvekan känna igen den som produkten som förenklade ditt liv, både inom träning såväl som i allmänhet.

Text: Amanda Hajney Foto: Anders Sällström