Snabbt och enkelt med Husmorstips!

Har du ont om plats i köket? Dra ut översta lådan och lägg i en skärbräda som vilar på lådans kanter. Vips så har du en extra arbetsyta.

Har du tappat en spik, nål, örhänge eller något annat smått men har svårt att hitta det i mattan eller soffan? Trä en nylonstrumpa över dammsugarslangen, fäst med ett gummiband och sätt igång och dammsuga över området. Allt som är smått fastnar i nylonstrumpan.

Låt en klädnypa hålla i spiken när du hamrar, så undviker du att du hamrar på dina fingrar om du råkar slinta.

Slut på rengöringsprodukter? Cola-läsk i toalettstolen är minst lika bra som WC-rent och en plastpåse med vinäger som är fäst med gummiband över en kran över natten, gör den skinande ren och löser upp allt fett och kalk.

Trä ett brett gummiband i plast över målarburken så kan du enkelt skrapa av penseln så den innehåller rätt mängd färg inför målningen. Så slipper du droppande, överflödig färg.

Gnugga en delad valnöt över slitna bord- eller stolsben av trä och de blir som nya. Du kan också smörja in träbord med rapsolja för att få bort synliga repor och annat slitage. En skärbräda i trä kan du regelbundet gnida in med citron för att undvika att den spricker.

Får du inte plats med hinken i handfatet när du ska fylla den med vatten? Placera en hand-sopskyffel med skårat handtag för att leda vattnet från kranen ner i hinken som står på golvet nedanför.

Diskmedel i gjutjärnspannor är inte bra. Men hur får du rent den då? Jo, med salt som täcker botten på pannan, som sedan får stå på plattan i 10 minuter, bränner bort fett och smuts. Sedan diskar du bara ur den med vatten. Även missfärgningar på koppar går bort lättare om du gnuggar dem med salt och vatten.