Strike på Gomiddag!

Det har gått två år sedan Ken Karlsson tog över Gomidda på Flygstaden och lunchrestaurangen blev ”Kens Gomidda”. Men en tid därefter utökades verksamheten och kvällsöppna restaurangen Ved & Kol Pizza & Steak Take Away såg dagens ljus.

– Vi tänkte oss att folk skulle köpa med sig en pizza hem på fredagskvällen efter helghandlingen, men så blev det inte, säger Ken och berättar att de allra flesta gästerna väljer att äta på plats i restaurangen.

 

Nu utökar Ken sin verksamhet igen, och tillsammans med sambon Diana och kompanjonerna Mårten Lundqvist och Linda Widikson satsas det stort på Halmstads nya och Flygstadens första nöjesanläggning Gomidda Sport & Stakehouse.

 

I mitten på december ska allt vara klart. 1000kvm med restaurang, bowlingbanor, boulebanor och spelsimulatorer. När Vamé besöker lokalerna är arbetet i full gång. Det skruvas, borras och hamras.

– Men boulebanorna är klara, förklarar Ken och visar två grusfyllda inhägnader som rymmer tre banor var.

Boule är både ett spel och en sport som blir alltmer populärt och spelas genom att kulor av stål kastas mot en mindre träkula på ett hårt grusunderlag. Boulen som spelas idag har sitt ursprung i Frankrike där ordet boule visserligen betyder klot men både spelet och sporten går i Frankrike (och många andra länder) under namnet Pétanque. I många andra svenska städer finns det renodlade ”boule-parker” som är mycket välbesökta, särskilt som många yngre har fattat tycke för spelet. Men Ken och hans vänner valde att göra en kombination av både boule och bowling och tillsammans med spelsimulatorerna hoppas de locka en blandad publik.

– Spelsimulatorerna innehåller 11 olika spel, bland annat fotboll, ishockey, basket och golf, vilket gör att du kan komma hit och lägga straffar eller öva på din golfsving en stund då och då, förklarar Ken och fortsätter: Men det viktigaste är och förblir maten. Jag är kock i grunden och tummar inte på kvalitén när det kommer till mat. Det finns fler nöjesanläggningar i Halmstad så det är genom maten vi vill sticka ut.

 

Gomidda Sport & Stakehouse kommer att servera lunch mellan 11-14 och därefter tilltugg fram till dess att á la carte-restaurangen öppnar. På helgerna planerar de att servera brunch och det finns möjlighet för stora sällskap att hyra hela lokalen.

– Varför inte ha en kick-off här och hyra hela stället i några timmar? Så kan några bowla medan andra har en vinprovning, menar Ken.

 

I skrivande stund pågår rekryteringen för de nyanställda som krävs i och med att verksamheten växer. Ken har samma fokus på sina anställda som på sina gäster.

– Det ska kännas tryggt att arbeta här. Det är särskilt svårt att hitta bra kockar, det är viktigt för mig att de trivs och vill bli kvar. Gästerna ska också känna att det här är en plats dit de vill återkomma, att det är roligt att gå till en restaurang där man samtidigt kan aktivera sig, att det finns plats för barnen att springa runt lite, säger Ken.

 

Det passerar 30-35 000 bilar varje dag genom Flygstaden, så Ken är inte orolig för att folk inte ska hitta till dit.

– Och det finns gott om parkering dessutom! För den som vill ta sig en bira passerar det fyra bussar i timmen precis här utanför fram till 23:30, så det finns inga ursäkter för att inte unna sig en riktigt kul kväll! säger Ken med ett leende.

 

Text: Amanda Hajney

 

Faktaruta:

Namn: Ken Karlsson

Ålder: 45år

Familj: Sambo Diana Robertsson, sönerna Kenson Kruse 2,5år och Kenson Rocky 11 månader och en massa akvariefiskar

Bakgrund: Ken är son till Bagar-Leif, som hade ett stort bageri i Halmstad mellan 1977-2006. Ken själv har jobbat i branschen hela sitt liv. Han har varit köksmästare på Helsingborg-Helsingör-färjan, och på flertalet restauranger, bland annat Fisketorpet, La Playa, Torntorget, Wild West Stakehouse samt Elverket i Stockholm.