Svenstigs

Audi har under snart 110 år tillverkat fordon åt nöjda kunder, men det var inte förrän under 1980-talet som bilen gick från att vara en ordinär bil till vad den är idag, en självklar spelare i premiumklassen. Det har Svenstigs Bil tagit fasta på och därför valt att bli en ren Audi-återförsäljare i de nya lokalerna i Halmstad.

När Vamé pratar med Johan Larsson, platschef på har Svenstigs Bil i Halmstad, har han precis laddat om efter en fantastisk invigningshelg. Det började med en fartfylld invigningsfest på freda-gen, med inslag av både sångare Martin Stenmarck med band samt vinnaren av Kockarnas Kamp, Edin Dzemat, som stod för kvällen meny.
Under lördagen och söndagen öppnades Audi-hallen för allmänheten och nyfikna Halmstadbor och andra besökare kunde njuta av Audi-bilar i fräscha lokaler och god mat komponerad av Mar-tin Fredin.
– Vi hade totalt 1400 personer som under invigningshelgen fick möjligheten att uppleva vår nya, fantastiska anläggning på Flygstaden, som vi är grymt stolta över, berättar Johan.

Svenstigs har, liksom Audi, många år på nacken nu. Sedan starten i Smålandsstenar 1929 har verksamheten vuxit och finns idag i Värnamo, Gislaved, Smålandsstenar och nu även i Halmstad.
– Det var rätt väg att gå, förklarar Johan. Halmstad är en intressant ort och region. När vi fick tillfälle att expandera till Halmstad, så var det inget snack om saken.
I andra städer är man återförsäljare även av andra märken, men i Halmstad kommer man enbart fokusera på Audi och det tror Johan är ett varumärke som passar Halmstadborna bra.

Johan är född och uppvuxen i Gislaved och har varit i bilbranschen i snart 18 år. Han började på Svenstigs 2006 och flyttade till Halmstad 2013 där han bor med sambo och 2 barn.
När så planerna på att öppna Svenstigs även i Halmstad blev verklighet, blev Johan uppringd av Jonas Carpvik, VD för Svenstigs Bil AB, och som jobbat med Johan både i Gislaved och Värnamo under många år. Kunde Johan tänka sig att bli platschef på Svenstigs i Halmstad?
– Jag svarade naturligtvis ja, och nu är jag återigen en del av det fantastiska team som re-presenterar Svenstigs, berätta Johan.

Vad har vi då för Audi-modeller att vänta framöver? Johan berättar att vi under 2018 bland annat kommer att få se nya A7 men att försäljningen av det stora flaggskeppet, A8 börjar redan nu i höst. A8 är den modell som kommit längst vad gäller autonom körning. Förutom självklara saker för en Audibil, såsom toppklass vad gäller säkerhet och komfort, besitter även A8 beundransvärd inno-vativ teknik. Den är dessutom laddningsbar, vilket kan ske automatiskt via laddningsplattan som finns som tillval. Vi har även nya Audi E-tron Quattro Elbil att se fram emot som blir Audis första serieproducerade elbil med en räckvidd upp till 50 mil.

– Audi passar alla, menar Johan på frågan vilken målgrupp de har. Det går inte att säga att någon som ser ut på ett speciellt sätt eller har ett speciellt jobb, är mer representativ Audi-köpare. Däremot är den typiske köparen någon som gärna förvaltar sina pengar väl och ofta i grunden har ett bilintresse.

– Det är viktigt för oss att alla känner sig lika välkomna till Svenstigs, påpekar Johan. Vi vill vara familjära, enkla människor som blir ett med kunderna. Vi är som vi är, och gör oss inte till. Det ska kännas ”gött” när man som besökare går härifrån, oavsett om man bara kommit in på en kopp kaffe eller köpt en bil. Det skall vara enkelt.

För den som inte vill äga, finns naturligtvis möjligheten till förmånlig finansiering
– Vår lilla och smidiga modell, A1, leasar du för ett par tusenlappar i månaden, berättar Johan. Privatleasing passar dig som inte nödvändigtvis behöver äga, men ändå vill ha tillgång till bil. Dessutom slipper du genom privatleasing oförutsägbara utgifter, vilket innebär en trygghet. Att ge den tryggheten till våra kunder är en del av vårt motto, Bra bilägande börjar hos oss!