Begagnat behöver inte betyda gammal och rostig!

Senaste året har det skett en acceleration med antalet bilhandlare som poppat upp runtom i Halmstad och minst sagt i Flygstaden. En av nykomlingarna är Svenstigs som startade i de små-ländska skogarna och idag finns i Värnamo, Gislaved, Smålandsstenar och nu även i Halmstad. Man är återförsäljare av olika märken men i just i Halmstad har man valt att fokusera på Audi för tron ligger i att det är de Halmstadborna vill ha.

I Juni gör man ännu en satsning då man väljer att öppna en lillebror.

— Det blir ett begagnatcenter som kommer sälja nyare begagnade bilar, förklarar Mathias Antonsson som är ansvarig på Svenstigs Begagnatcenter.

Efterfrågan på just begagnade bilar har ökat och blivit en stor marknad och i Halmstad finns det ingen som tidigare valt att lägga fokus på de området och därför blir Svenstigs Begagnatcenter ensamma på den fronten.

Visionen är att det ska stå cirka 50 bilar åt gången i hallen där kunder ska kunna komma in och känna och klämma. Tanken är att bilarna inte ska vara mer än tre till fyra år gamla och prisklassen kommer ligga någonstans mellan 90 000 – 600 000 kronor.

— Vi kommer ha ett brett sortiment med blandade modeller, förklarar Mathias,
och fortsätter: Vi anser att även om bilen är begagnad så är den ny för kunden som köper den, och den känslan och tanken vill vi ha som utgångspunkt i varje bilköp som sker hos oss.

Svenstigs tycker även att bra bilägande ska börja hos dem och garanterar full dokumentation, i form av servicehistorik med mera, och därmed finns inga tveksamheter inför ett bilköp.

— Vi är ett tryggt bolag sedan många år tillbaka och har flera års kunskap, berättar Mat-hias och fortsätter: Vi erbjuder även en helhetslösning för våra kunder. Allt ifrån lån, försäk-ring och förlängda garantier kan vi hjälpa till med. Allt för att kunden ska känna sig nöjd och trygg.

För den nyfikna finns information på hemsidan där Mathias och hans säljare kommer lägga upp bilder och information om de bilar de har inne för tillfället. På så sätt blir det enkelt för en eventuell kund att tjuvkika på vad som finns inne och om det finns någon bil man vill provköra eller bara titta lite närmare på.

Förutom lansering och nystart i sommar, kommer det ske spännande happenings att hålla utkik efter. Bland annat kommer det serveras fika varje fredag hela sommaren för de som är sugna på kaffe och bullar samtidigt som de kan spana efter ett nytt tillskott till bilfamiljen hemma på uppfar-ten.

Text: Frida Hansson

Facebook: Audi Halmstad – Svenstigs Bil

Instagram: audihalmstad

Hemsida: svenstigs.se