Det är inne att vara helt ute

Jag är född i fiskarnas tecken. Såpass mycket att jag mycket väl skulle vilja kalla mig super-fisk. Av alla saker som de/vi är, så lever jag mitt liv i ett parallellt universum. Alltid. Konstant dagdrömmande och med en ständig inre intervju som pågår. Ibland är jag journalisten som frågar mig frågor och andra gånger ligger jag utsmetad på terapeutens läderdivan alltmedan hen bombarderar mig med diverse frågor.

Det finns dock stunder när jag bara vandrar omkring och tänker planlöst på allt och inget på en och samma gång. I mörka stunder kan jag komma på mig själv att vara motsatsen till trendig. Eller mörka och mörka. Jag har aldrig varit direkt påverkad av trender som de säger. Fast det är ju lögn. Alla påverkas av trender. Vare sig man vill eller inte. Vare sig man är mottaglig eller inte. Det går inte att hjälpa. Man är ett offer för reklam och trender precis som antilopen på savannen är ett offer när lejonet spetsat in sig på dess smaskiga länder.

Jag är inte den som får kommentaren ”Men åh vilken fin skjorta!” eller ”Vaaaaar har du köpt den jackan?”. Det händer aldrig. Snarare får man ”Bra att du tog på dig oömma kläder, för här ska bäras möbler!” Tyvärr kommer det att låta ungefär så även när jag ska tassa in på Nobelfesten. ”Tog du med dig telefonkiosken, för du behöver nog byta om.” Nej, jag hade inte tänkt gå dit med blå dräkt under skjortan. Möjligtvis röd cape. Fast om sanningen ska fram så har jag nog inte tillräckligt många gymtimmar innanför västen, för att se åtminstone ok ut i blå one-piece. Ett ytterligare nej är kanske bra att vara tydlig med (sedär, ett trenduttryck från 2014 som än idag förekommer om än något mindre frekvent. Politiker som satte trenden har vattnat ur uttrycket så till den milda grad, att ingen vet vad ordet tydlig betyder längre. En lärare jag känner fick in det som beskrivning på fjällskivling på ett ordförståelseprov.) Det finns i dagsläget inget konkret datum för när jag ska vara med på Nobelfesten. Ja jo, datum finns, men inte år.

Min absoluta poäng är att det är fint att vara ofin. Inte i bemärkelsen otrevlig, utan vad gäller senaste pottfrisyr, hawaiiskjorta eller moonboots. Man kan duga ändå. Och som jag alltid säger:

”I mitt parallella universum är jag trendig enkom för att det är inne att vara helt ute.”