En dag i konditoriägaren Heléne Stålboms liv

06.45
Går upp och sätter på ett ägg och tevatten. Gör min vardagsgympa medan ägget kokar: 30 armhävningar (fuskar lite med knäna i golvet), planka 2 min och 100 mini sit-ups.

8.15
Promenerar 1,5 km ner till jobbet, Stålboms Konditori som jag driver med min man Micael.
Denna morgon startar jag med att jaga rätt på en logga som skulle dekoreras på en tårta. Fel format var skickat, efter lite jagande fick vi rätt logga och vi fick lite längre tid på oss att färdigställa tårtan.

9.00
Går upp en trappa till mitt lilla kontorskrypin, gör lite kontorsuppgifter som bokföring, fakturering. Kollar och svarar på mail. Har fått ett intressant erbjudande från ett av våra bokningsbolag om en artistkombo för sommarens ”Bullar & Bång”. Verkar lovande.

10.30
”Heleeeeéne”, ett rops hörs nerifrån. Musiken i serveringen funkar inte. Gör en uppdatering av Spotify, sen är vi på banan och musiken ljuder igen. Tar en stående kopp kaffe.

11.00
Kör mot Heberg och Laxbutiken. Är medlem och sitter i styrelsen för Näringslivet Falkenberg och idag har vi årets sista Näringslivslunch. Det är Christina Bengtsson, officer och tidigare världsmästare i precisionsskytte, som är föreläsare.

13.30
Tillbaka på jobbet. Skall plåta en ny macka som våra kallskänkor har tagit fram för Arlas tävling som skall lansera nya recept på Wästgöta klosters ost, ”Munkens ostmacka”.

14.00
Packar handmodellerade marsipangrisar i presentkartonger.

15.00
Börjar pynta i trädgården. Har satt upp ljusslingor men nu skall vårt ”julträd”, eller närmare bestämt syrénträd, behängas med ett helt gäng röda och silvriga kulor. Det blir en riktig ”eyecatcher”!

16.00
Blir kall om fingrarna, så jag går in i stugvärmen och tar en kopp kaffe.

16.15
Jobbar en stund med vårt projekt ”Stålboms 60-årsjubileum”. Har som ambition att ge ut en bok som sammanfattar konditoriets första 60 år till jubileet i november 2017. Det är spännande att gå tillbaka i tiden, både sedan Micaels pappa Pelle startade 1957, och från år 2000 då vi tog över.

17.15
Går hem.