Från stenbrott till skjutbana

2009 tog Beatrice Tham-Culley, Giles Culley och Olof Olofsson över verksamheten på Susegårdens skjutbana och med några av de främsta instruktörerna i Sverige driver de en av Skandinaviens största anläggningar, när det kommer till hagelskytte.

Från början användes området som ett stenbrott, men när det skulle läggas ner var markägaren Carl Tham tvungen att komma på en ny plan för platsen. Efter ett besök i England väcktes tanken på att starta en skjutanläggning och så var de igång. De började i liten skala med handdrivna lerduvekastare, men allt eftersom intresset växte fick de köpa in fler maskiner och anläggningen växte likaså.
— Carl valde att marknadsföra sig i Danmark, där han visste att intresset för hagelskytte var stort och på så sätt utökades kundkretsen, förklarar Olof Olofsson.
Ett starkt samarbete med en skjutskola i England, har skapat möjligheten till instruktörer med lång erfarenhet samt hög kvalité. En av Susegårdens främsta instruktörer är Willie Cole som flyttade från England till Sverige och lämnade då sitt jobb på West London Shooting School för att börja instruera på Susegården.
—Han har längre och mer erfarenhet än de flesta runtom i världen, förklarar Olof och fortsätter: vi är stolta över att han flyttade hit och började jobba hos oss!
Susegården erbjuder allt från teambuilding för företag till PT lektioner för den enskilda skytten.Varje bokning skräddarsys utefter kundens önskemål och därför välkomnar de alla från nybörjare till den mest erfarna skytten.
— Vår populäraste aktivitet är våra Combo Days där man först tränar och skjuter tillsammans med instruktör på banan och efter en lunch går ut och sätter det i praktik genom att jaga änder gemensamt.
Susegårdens skjutbana har även en butik där de säljer kläder, bössor och tillbehör som kan tänkas behövas. I butiken erbjuds även ”try before you buy” för att kunna anpassa bössan efter skytten, vilket enligt Olof är viktigt när man ska välja och sen köpa sitt vapen.

För mer information om Susegården, besök deras hemsida på www.susegarden.se

Text: Frida Hansson Foto: Magnus Persson