From Falkenberg, With Love

Det händer grejer i Falkenberg i sommar. Det ser Karl Johan ”Karla” Karlsson till. Han brinner för sin älskade stad Falkenberg och vill sätta dem på nöjeskartan.

Karla driver sedan några år tillbaka Karlas Event & Koncept. Han började som DJ, men eftersom han är en person som ständigt strävar efter att utvecklas och evenemang och upplevelser ligger honom varmt om hjärtat, så började han snart leta efter något nytt att utmana sig med. Det startade med mobila nattklubbar som han arrangerade på angiven plats med skräddarsydda koncept. Men för två år sedan började han längta efter att göra större arrangemang. Första artistbokningarna var Sean Banan och Hoffmeastro som uppträdde i Falkenberg förra sommaren.

– Det var väldigt lyckade konserter och flera bokningsbolag hörde av sig och ville utöka samarbetet, därav fick jag möjligheten att boka sommarens stora attraktion, Lars Winnerbäck, säger Karla.

Den folkkäre artisten Lars Winnerbäck kommer till Stortorget i Falkenberg 14 juli och arbetet är i full gång.

– För publiken är det upplevelsen i fokus att komma hit, njuta av framträdandet och sen avrunda på krogen, men för mig innebär det förberedelser i flera månader i förväg. Det gäller allt från konsertplats, tillstånd, servering, säkerhet, logistik och marknadsföring, säger Karla.

Konserten ligger i skrivande stund i framtiden, men snart är det ”dagen efter” och allt är över.

– När man kämpat med ett sådant här stort evenemang under så pass lång tid, och det plötsligt är över, så infinner sig en total tomhet. Men det är den tomheten som sporrar mig och gör att jag börjar spåna på nästa grej. Jag vill ta på mig fler utmaningar, ta mig till en högre nivå, säger han.

Förutom att jobba med det stora konsertarrangemanget sköter Karla även nöjet på Hermans Restaurang i Falkenberg som har nattklubb varje helg, och under sommaren även på torsdagar. Han hjälper Glommens Fiskekrog med deras konsertkoncept ”Semester” och hinner även med förmedling av nöje till Falkenberg Strandbad.

I framtiden hoppas Karla på att få arrangera större och fler konserter och events. Den absoluta drömbokningen skulle vara barndomsidolerna Guns N’ Roses.

– Men det hade varit fruktansvärt kul att få till en festival med Sveriges artistelit, med alla från Tomas Ledin till Magnus Uggla, säger han.

Ambitionerna är det inget fel på. Vem vet vad vi kommer få uppleva framöver? Karla har bara börjat.

Text: Amanda Hajney