Galan 2016 – Årets entreprenör

Årets vinnare i Galan 2016 är utsedda. Vamé tog kontakt med några av de vinnande företagen för en intervju.

Årets entreprenör – Ludvig Granberg, Hemsida24

Det började med en mötesplats för fotografer på nätet. Medan Ludvig Granberg och hans barndomsvän Mikael Öhrén drev företaget Modellbilder.se gjorde de en undersökning bland sina kunder. De frågade vad mer de kunde erbjuda kunderna för att förenkla för dem? Det blev snart klart att en hemsida lika enkel att skapa och använda som mötesplatsen är var önskvärt. Då var tekniken med att man drar och släpper bilder och text på en tom yta och på så sätt enkelt skapar en unik hemsida, något nytt. Efter sex månaders utveckling lanserade de i november 2008, Hemsida24.

Idag är den här sortens hemsideverktyg mer vanliga, men Ludvig tror att de sticker ut bland konkurrenterna för att de främst riktar sig till en svensk marknad.

– Vi förstår vad de svenska småföretagarna behöver och vill ha. Dessutom har vi en mycket uppskattad support, säger Ludvig.

Företagandet har varit en rolig resa. Många utmaningar såklart, men fortfarande väldigt rolig. Ludvigs kompanjon bestämde sig för ett par år sedan att lämna sin roll på Hemsida24 och sedan dess kör Ludvig ensam.

– Fast helt ensam är jag så klart inte. Vi är ju 20 anställda nu och vi strävar efter att låta alla vara med och bestämma så mycket som möjligt. Vi vill vara en kul arbetsplats med en familjär stämning och vi arbetar aktivt för att vara det, säger han.

Ludvig tror också att vinsten som Årets Entreprenör till stor del beror på engagemanget att skapa en trivsam arbetsplats. Han tror också att hans strävan efter att synas på andra ställen än just i företagsvärlden kan ha spelat in.

– Jag försöker tänka bredare än bara till det egna företaget och har bland annat skapat olika forum och nätverk för andra människor att träffas och samtala om webb eller entreprenörskap.

Det ser ljust ut för Ludvig och hans företagande. Hemsida24 kommer finnas kvar i sin nuvarande form, men samtidigt har företaget precis lanserat ett nytt hemsideverktyg, Heymo. Ludvig berättar att detta är nästa steg i utvecklingen för att underlätta för Sveriges småföretagare.

– Med Heymo erbjuder vi framtidens hemsideverktyg. Vårt mål är att hjälpa våra kunder att lyckas på nätet!

 

Namn: Ludvig Granberg

Ålder: 33

Familj: Fru och två barn

Dold talang: Spelar piano