Galan 2016 – Årets Unga Företagare

Årets vinnare i Galan 2016 är utsedda. Vamé tog kontakt med några av de vinnande företagen för en intervju.

Årets Unga Företagare – My Djurberg & Johanna Norström, Tillsammans & Söderfamiljen

Johanna Norström och My Djurberg träffades när de båda jobbade som servitriser på den numera stängda restaurangen Lilla Helfwetet. De märkte snabbt att de båda klickade och det visade sig snart att de båda delade en gemensam dröm – att öppna eget. En tid därefter var deras första gemensamma restaurang Tillsammans ett faktum.

Deras koncept är att vara mer än bara en restaurang.

– Vi vill inte bara vara ställe man går till när man är hungrig, vi vill vara en mötesplats. Vi vill att besökaren möts av vänliga lokaler där kärleken vi känner inför varsamheten både känns och syns, förklarar Johanna.

– Vi vill också erbjuda mer än mat och dryck, vi vill ha kultur, livemusik och crazy stuff going on, fyller My i.

Tillsammans är i dagsläget bara öppet under sommarhalvåret, så snart kom även planer på nästa restaurang, Söderfamiljen, som är öppen året om.

Företagandet är kul men kräver en hel del mod, anser My.

– Det går inte att göra allt själv, så du måste våga be om hjälp, säger hon.

– Du måste inse dina begränsningar och ta hjälp med sådant som du inte är expert på, till exempel ekonomi, bandbokningar och liknande. Då skapar du dessutom automatiskt arbetstillfällen, fortsätter Johanna.

Johanna och My är väldigt glada över vinsten och tror att de utsågs till vinnare för att de är så ihärdiga. De har hållit på i sex år nu och visat att de kan ta plats, i en annars väldigt mansdominerad bransch.

Framtidsplanerna varierar. Vissa dagar vill de öppna fler Tillsammans i fler städer. Andra dagar vill de istället flytta ut till en gård med djur och driva en Bed and Breakfast. Mest konkret och aktuellt är planerna på att göra Tillsammans till en året-runt-restaurang. Byggplanerna är igång och efter nästa sommar hoppas de på att allt är klart.

– Vi uppfyller denna drömmen först, så får vi se i vilken riktning vi styr stegen sen, säger de båda tjejerna.

 

Text: Amanda Hajney

 

Namn: Johanna Norström

Ålder: 28

Familj: Hund Elmer

Dold talang: Äta asymcket buffé

 

Namn: My Djurberg

Ålder: 29

Familj: Sambo

Dold talang: Sova stående