Gött vid Nissans strand

Tänk dig att ni är ett gäng polare som ska ut och käka. Vissa av er är hungrigare än andra. Vissa av er har mer på kontot än andra. Vart går ni då? Till nyöppnade  Brasseri Torntorget så klart, restaurangen som har något för alla.

Vamé pratar med Musti Kartal, killen som tillsammans med sin flickvän Clara Ohlsson precis är i startgroparna att ta över Brasserie Collioure som inom ett par veckor från skrivande stund ska förvandlas till Brasserie Torntorget.
– Det är en jättefin restaurang idag, men vi vill göra så att fler känner sig välkomna, förklarar Musti och syftar på att de istället för att enbart vara en ”fine dining-restaurang” också ska ha inslag på menyn som passar vem som helst som bara är sugen på en bit mat med härligt sällskap.

Musti har många års erfarenhet av att driva restaurang. Redan som barn älskade han att laga mat och när det var dags för en utbildning var det inget snack om att det skulle bli en kockutbildning. Hans flickvän Clara, har även arbetat inom restaurang under många år fast hennes ansvarsområde kommer ligga mer på serveringspersonalen.

Brasserie Torntorget kommer se till att det finns något på menyn som passar alla, oavsett plånbok eller preferenser. – Vi kommer självklart erbjuda vegetariska rätter och satsar också på en schysst barnmeny så även barnfamiljerna känner sig välkomna, förklarar Musti och fortsätter att förklara att de just nu är mitt uppe i förhandlingarna med en lokal köttproducent för att kunna erbjuda det bästa köttet.
– Bra råvaror är A och O, säger han, oavsett vad det handlar om.

Brasserie Torntorget siktar inte på att sticka ut från mängden, men de vill bli det självklara valet när det kommer till att välja restaurang som passar alla i sällskapet. – Vi vill att folk ska hitta till vår restaurang på grund av att de hört sina vänner prata om oss, säger han, och det gör man bäst genom att servera god mat. Tricket är att alltid överträffa gästernas förväntningar och bara laga sådan mat du själv hade velat äta.

Den gyllene regeln, ”Behandla andra så som du själv vill bli behandlad” gäller även i restaurangbranschen alltså, och definitivt på Brasserie Torntorget. Gör ett besök och smaka själv!

 

Text: Amanda Hajney Foto: Anders Jauring