Med känsla av USA mitt i Halland

En gammal bil, två kockar och massor av god mat – det är hemligheten bakom den nya foodtrucken i Halmstad. Halmstad första foodtruck dessutom!

Männen bakom Halmstads första foodtruck är Johan och Daniel. Vanligtvis är de kockar på den herrgårdsliknande restaurangen Svarta Örnhuset. Men deras nya koncept skiljer sig mycket från Svarta Örnhusets eleganta miljö. Det nya koncept är inspirerat av USA.

Först och främst är foodtrucken inne i USA. Nu växer det också i svenska storstäder som Stockholm, Malmö… Så någon måste ju vara först i Halmstad! berättar Johan.

Menyn genomsyras av USA-inspirerat mat med en halländsk touch. Där hittar man läckerheter som Texas Chilli och de redan berömda högrevshamburgare. Till matlagningen används svenskt kött som är lokalproducerat och ingredienser som är typiska för Halland, till exempel grönkål.

Inne i bilen finns ett stekbord, fritös och kylskåp men eftersom bilens storlek begränsar matlagningsmöjligheterna förbereds mycket redan i Svarta Örnhusets kök. Därefter färdigställs maten efter beställning.

– Leveranserna är snabba. Det är lite som fast food, säger Johan.

 Givetvis har förberedelserna inte varit de lättaste. I och med att Johan och Daniel har haft idéen om ett foodtruck under en längre tid så hade de ögonen öppna. Bilen hittades via Blocket och fanns ända uppe i Sollentuna, Stockholm.

– Idéen om hur bilen skulle se ut var klar, berättar Johan. – Vi har lagt mycket arbete på den men vi sa från början “ska vi ha en bil så ska den sticka ut ordentligt”.

Många människor som kommer fram till bilen är inte hungriga utan… Bilintresserade! Det finns en stor nyfikenhet kring konceptet och många frågor ställs.

– Förhoppningsvis gillar de maten också! skrattar Johan.

 Teaterparken, Stora Torget och Slottsmöllan är de platserna som Johan, Daniel och foodtrucket har besökt sedan premiären som var den 5 mars. Överallt har de mottagits med god respons från kunderna. Nu finns planer på utökning. Hotell Tylösand har redan erbjudit en plats till sommaren. Där kommer foodtrucket vistas under högsäsongen i juli.

Dessutom ger killarna en möjlighet till catering. Förfrågningar om uthyrning har redan börjat falla in.

– Vi kan köra in i trädgårdar, laga maten och sedan köra iväg utan att skräpa ner, säger Johan.

 Sedan starten har kundkretsen vuxit från dag till dag och ryktet har spridit sig i ljusets hastighet. Johan, Daniel och foodtrucket verkar ha en arbetsam och spännande säsong framför sig!

Vill du veta var Johan, Daniel och foodtrucket befinner sig idag? Gå in på deras hemsida www.foodtruckhalmstad.se och kolla upp det under fliken “Var är vi idag?”. Hoppas de finns nära dig. Smaklig måltid!

Text: Lena Paracka