Radio Halmstad -Nu j*vlar!

Grattis Halmstad! I mars får Halmstad sin alldeles egna radiokanal som är tänkt att konkurrera med de enformiga storstads-kanalerna. Målet är att bli det självklara valet för den som vill bli underhållen av något som känns mer nära. Från och med nu har du sällskap dygnet runt av Radio Halmstad – radio där du är.

Det är på frekvensen 88,6 som vi kommer att få ta del av bland annat härliga programledare, lunchguider, nyheter, väder, en hel del humor och självklart en himla massa bra musik.

– Det är stort fokus på låtarna, och vi kommer ha ett brett utbud av musik, säger Roger Uddin, som är en av skaparna bakom Radio Halmstad.

Men det är inte bara med musiken de vill sticka ut. Staffan Karlsson, även han en av frontfigurerna i Radio Halmstad, anser att detta är den kanal som Halmstad verkar ha väntat på. En lokal kanal så nära lyssnarna man kan komma.

– Vi har fått fantastisk respons hittills, alla vi pratar med tycker att detta är på tiden och att det ska bli spännande att lyssna. Folk frågar om de får vara med och det är ju ett gott betyg bara det, säger Staffan.

– Vi är glada över att våra huvudsponsorer GP Bil och Ringenäs Golfklubb har vågat satsa på oss och tror på denna idé lika mycket som oss, fyller Roger i.

Närheten till lyssnarna är också Radio Halmstads främsta styrka, anser både Staffan och Roger, som också vill pusha för lokala artister och låta duktiga musiker få chansen till sitt stora genombrott genom att höras i Radio Halmstad. De har också planer på att ta sig ut i Halmstad och sända live från olika konserter eller andra events.

– Vi ska göra bra radio helt enkelt och fylla den med innehåll som vi hoppas lyssnarna ska uppleva som meningsfulla, säger Viktor Dunér, den tredje hjärnan bakom kanalen. Det ska kännas nära och äkta, fortsätter han. Så oavsett om vi sitter i studion eller sänder från Stora Torg, så är vi där, radio där du är.

Lyssna på Radio Halmstad på 88,6 eller via radiohalmstad.se

Text: Amanda Hajney

Info

Namn: Roger Uddin
Roll på Radio Halmstad: Musikredaktör och programledare.

Namn: Staffan Karlsson
Roll på Radio Halmstad: Musikläggare, röst och tillgång på Radio Halmstad.

Namn: Viktor Dunér
Roll på Radio Halmstad: Marknadschef/ Ansvarig utgivare