Smått blir stort

Kök och badrum är två av de viktigaste delarna i ett hem. En välplanerad planlösning är A och O. En helrenovering är ofta en kostsam historia, men med små medel kan du göra stora förändringar, som gör rummet både mer effektivt och kan höja värdet på ditt hem.

Uppdatera det befintliga! Har du trista köksluckor? Det kanske räcker med att du målar om dem, eller ger dem nya beslag för att ge ditt kök en helt ny look!

Golv och färg! Har du ett slitet trägolv i köket? Slipa det och det blir som nytt. Eller måla ett fint mönster som ger liv åt hela rummet. Detsamma gäller väggarna. Har du tröttnat på tapeterna? Måla över dem med dova färger som skapar ett lugn. Även vita väggar kan behöva ett nytt lager vitt då och då för att bibehålla sin fräschhet. Gillar du mönster kan du piffa upp dina väggar med schabloner eller kakeldekor.

Detaljer! Istället för att byta ut hela handfatet, badkaret eller diskhon, kan du skapa stor effekt med att bara byta ut blandaren. Byt WC-sitsen också och ditt badrum blir som nytt!

Utnyttja höjden! Är ditt kök eller badrum för litet? Flytta upp förvaringen och frigör golvutrymme.

Göm prylarna! Ge ditt hem ett lugnare intryck genom att gömma undan det som inte nödvändigtvis måste ligga framme hela tiden.

Text: Amanda Hanley