Spexit värre

Sveriges största Nyårsrevy firar 20 år!

I vinter gör Falkenbergsrevyn sin 20e revysäsong sedan starten på Falkenbergs Stadsteater 1998. Intresset för att boka biljetter är stort. Det är redan 15 000 av de släppta 20 000 biljetterna sålda.

Att revyn visas på SVT varje år ökar bara populariteten ytterligare.

Som vanligt drivs det med aktuella händelser och personligheter, så som skiddopingskandalen, ledarkrisen i Miljöpartiet, Folkpartiets potensstarka logga, BREXIT och givetvis USA’s nya omtalade president Donald Trump.

Falkenbergsrevyns producent, Magnus Wernersson, tycker att 2016 har varit ett tacksamt år att göra en revy kring.

– Det räcker med att räkna upp efternamn som Trump, Romson, Sahlin och Johaug så förstår ni att vi inte har någon brist på uppslag, säger han. Totalt har vi fyllt revyn med ett 50-tal olika händelser.

Ensemblen består i år av av Lena Petersson, Eva-Lotta Bernström, Anna Bromee, Bengt Ivarsson, Bernt Bengtsson, Beppe Wackelin, Bertil Schough och Håkan Runevad. Mats Sandelius är ny regissör för Falkenbergsrevyn.

Att roa och få publiken att skratta är revyensemblens viktigaste mål. Några gånger per år förs en kvalitetskontroll då producenten sitter i publiken och räknar skratt med hjälp av block och penna.

– Förra året hade vi 250 rejäla skratt, det blir 2 skratt i minuten i snitt, berättar Håkan Runevad som varit med ända sedan revyn startade i Falkenberg.

Om de lyckas knäcka förra årets skratt-statistik återstår att se. Men prognoserna ser minst sagt bra ut.

Premiären äger rum på Trettondagsafton den 5 januari 2017, och föreställningen spelas sedan 60 gånger fram till slutet på mars.

 

Text: Amanda Hajney