Velkommen her alle!

Mat, dryck, bekvämligheter och en omgivning som slår det mesta. Det finner du om du besöker Hovs Hallar, hotellet mitt i naturen.

Vamé träffar Magnus Veberg, platschef och hotelldirektör på Hovs Hallar sedan april 2017. Magnus berättar om satsningarna med att väcka hotellet ur sin ”dvala” som han beskriver det.
– Det handlar om att förvandla Hovs Hallar till det självklara valet för bokningar av konferens, bröllop och annat som kräver en lugn och vacker miljö för bästa resultat, förklarar han.

Från att ha börjat som en kaffestuga under tidigt 1900-tal, har Hovs Hallar förvandlats till ett center med över 200 000 besökare om året som lockar vandrare, cyklister och aktivitetsbolag.
– Det finns alltså potential till att fortsätta utveckla verksamheten, säger Magnus och pratar om pooler och annan spa-verksamhet i framtiden.

I dagsläget är det många par som besöker hotellet och spenderar en romantisk weekend med god mat och fantastisk utsikt. Det finns också möjlighet att hyra hotellet för speciella event. – Eftersom vi är ett ganska litet hotell, med bara 62 rum, finns det möjlighet att abonnera hela hotellet och restaurangen för exempelvis 50-års festen eller bröllopet, säger Magnus och fortsätter: Dessutom är hotellet lämpligt för ledarskapsutbildningar för lite mindre grupper och vi har samarbetspartners som Core Code, Aktivt Ledarskap, Affektor och Stora Blå AB.

Hotellet strävar efter att vara så självförsörjande som möjligt. De har flera miljöcertifikat och restaurangen serverar mat från egna odlingar eller gårdar i närheten. Just restaurangen är något som Magnus gärna pratar lite extra om. – Vi har fyra kockar, där den äldsta är 81 år gammal, så mycket kärlek och erfarenhet ligger bakom det som läggs på tallrikarna, säger han.

Nyligen blev Hovs Hallar medlemmar i Sweden Hotels, som i sin tur blivit uppköpta av Best Western, och därmed får Hovs Hallar även chansen att synas internationellt och på så sätt locka till sig långväga gäster. – Vi har många gäster från andra länder redan, men jag tycker vi har lite ont om danskar, säger Magnus med ett skratt.

Så till alla danskar får vi väl säga: Velkommen her alle danskere til at tage del i den svenske gæstfrihed og natur, når den er bedst!

Om Magnus

Namn: Magnus Veberg
Bor: Båstad
Gör helst en ledig dag: Promenerar gärna
Tips på aktivitet på Bjäre: Här finns gott om golfbanor och natur om man gillar det!

Text: Amanda Hajney Foto: Viktor Dunér