Skoj för den äventyrliga

0
1086

I Halland finns äventyr för hela familjen. Ta med barnen på fårsafari eller höghöjdsbana högt upp bland träden. Testa äventyrlig hinderbana, åk zipline, rodel eller lär er mer om djur och natur på naturum på Getterön eller Fjärås Bräcka.
Text Visithalland

Kungsbyggets Äventyrspark i Laholm
Mitt på Hallandsås ligger Kungsbygget Äventyrspark där du kan testa sommarrodel, zipline och Bungy Rocket. Adreanlin, hög höjd och snabb fart kombineras och blir ett spännande stopp för hela familjen.

Mini-zoo & äventyrsbana i Vallarnas friluftsområde
En kort promenad från Falkenberg centrum ligger Vallarnas friluftsområde. Förutom den vackra miljön utmed Ätran och den stora, nyinvigda lekplatsen finns här även parkourbana, pumptrackpana, minigolf, skatepark och ett mini-zoo. Inte långt från getterna och hönsen ligger den populära hinderbanan där stockar och stubbar skapar spännande äventyr i fin natur – en äventyrsbana som är extra populär hos de mindre barnen.

Höghöjdsbanan i Ullared
Höghöjdsbanan mitt i Ullared är full av lianer, hinder, nät och klätterväggar. Att de ligger högt upp bland trädkronorna gör att det kittlar lite extra i magen. Här kan alla över 8 år roa sig, men barn mellan 8-10 måste klättra i målsmans sällskap.

Unik natur vid Naturum Fjärås bräcka
På Naturum Fjärås Bräcka lär du dig mer om djur och natur och det händer ofta spännande saker för barnen. Här är också perfekt för lättare vandring i makalös natur uppe på Fjärås Bräcka som skapades av inlandsisen för nästan 15 000 år sedan.

Spana på fåglar på Naturum getterön
Naturum Getterön är ett av Hallands mest besökta resmål. Men det är inte bara människor som gillar de vackra omgivningarna utan varje år kommer även tusentals fåglar som också tycker att det är något alldeles extra med Getterön.
Här får du lära dig om djuren, naturen, växter och massa annat spännande. Du kan också leta upp något av Naturums gömslen och spana på fåglar – utan att de märker dig. Kikare och fågelbok finns att låna, så utmana familjen och se vem som kan upptäcka flest Sädesärlor, Tofsvipor och Strandskator. Ta med dig lite matsäck och ge dig ut på upptäcktsfärd.

Öströö Fårfarm i Tvååker
Öströö Fårfarm är omgiven av vacker bokskog med mängder av fina stigar och leder. Förutom massor av får finns här en mysig gårdsbutik med bra mat och fina ulliga produkter. I café Fårhagen får du korgen fylld med smörgåsar, hembakat kaffebröd och ekologiskt kaffe som du kan ta med ut på guidad lammsafari bland skuttande lamm och lurviga kossor.