Science Park i Halmstad Där idéer växer sig starka

0
1296

Science Park Halmstad är platsen där unga utvecklingsföretag har möjlighet att växa och där resan har börjat för många framgångsrika företag. Peter Uppman, Inkubatorchef och verksamhetsansvarig på Science Park Halmstad menar att det hela tiden händer nya saker och hösten 2014 är inget undantag. Bland annat har de fått en ny vd som påbörjade sin tjänst 1 oktober. Det är Catharina Rydberg Lilja som sedan 2009 har varit näringslivschef och vd för Falkenbergs Näringsliv AB.

Några intressanta företag på Science Park:

ILY Wild (tidigare Save the red)

Genom att tillverka och sälja ekologiska mjukisdjur av utrotningshotade djur ska både vuxna och barn bli medvetna om djurens situation. Det var tanken Frida Ahlsén hade när hon startade ILY Wild. Affärsidén vann 2014 Venture Cup i tävlingskategorin Människa & Samhälle.

Fjord Consulting AB

Fjord Consulting AB är ett konsultbolag verksamt inom medicinteknik. De brinner för effektivare produktutveckling som levererar produkter som fyller ett syfte, samt att arbeta med processer som är anpassade för och väl förankrade hos kunden. Företaget ägs och drivs av Helena Hjälmefjord och har varit en del av Science Park Halmstad sedan sommaren 2014.

Teecrowd

På Teecrowd så kan den som vill sälja t-shirts helt riskfritt, man behöver nämligen inte betala något om man inte når upp till de önskade försäljningssiffrorna, då blir det helt enkelt inga tryckta t-shirts. Usman Rajab fick idén till företaget när han besökte ett event och undrade varför det inte såldes några t-shirts med evenemangets logga på. Till svar fick han att det var en för stor risk att trycka upp t-shirts eftersom de kanske inte blev sålda. Genom att kombinera crowdfunding med beställningar av T-shirts var Teecrowd ett faktum.

Lindhe Xtend

Med fokus på att fysiskt funktionshindrade människor ska kunna leva ett så naturligt liv som möjligt, har Christoƒer Lindhe genom sitt företag Lindhe Xtend tagit fram en fotprotes som i oktober visas upp på mässa och som sedan börjas säljas i Sverige och även i Norge lite senare i höst.

Text: Amanda Hajney