Nöjeskungarna i Halland

0
5447

Tillsammans regerar de på den halländska nöjestronen. Trendkänslighet, kvalitet och en stor portion glädje förenar dem i jakten på att leverera det allra bästa restaurang- och nöjeslivet i länet.

John Nilsson och Kristian Andersson driver anrika Restaurang Gustav Bratt nere vid Tullbron i Falkenberg. I 15 år har de haft verksamheten i sin ägo. I en avslappnad atmosfär med god kvalitet i fokus, erbjuder de något för alla.
– Vi är kockar, både jag och Kristian, och vi har alltid brunnit för köket och maten. Vi lägger ribban på en bra nivå som vi kan hålla året runt, oavsett om du äter söndagsmiddag, julbord, firar födelsedag eller äter gåsmiddag, säger John Nilsson. Variation är viktigt för att lyckas i branschen, menar John. Menyerna byts ut sex gånger per år och lokalerna byggs ofta om för att fortsätta locka gäster. Sedan branden 2011, som tog med sig stora delar av byggnaden, har verksamheten byggts upp och återhämtat sig rejält.
– Vi dubblade vår omsättning tack vare att ytan blev större. Det blev attraktivare och vi kan ta fler sittande gäster. Nu kör vi också nattklubb året runt, säger John. Just musik och nattklubb på Gustav Bratt är speciellt för Falkenbergs nattliv.
– Den yngre målgruppen är väldigt medvetna och tycker det är viktigt vilken musik som spelas och hur den framförs. Vi vill ta ner storstan hit och bjuder därför in namnkunniga DJ’s, säger John.
Under hösten kommer man också att ha livequiz på fredagar för att föra in musiken i restaurangen samt bygga om loungebaren till en mojitobar.
– Det är kul att kunna skapa sin egen stil och jag är stolt över att vi har lyckats så bra under åren, säger John.

Med över 30 år i nöjesbranschen kan han sin sak. Under sin karriär har Christer Ohlsson haft 50 restauranger runt om i Sverige, idag äger han fem. En av dem är The Fox and Anchor som slog upp sina portar i gamla Televerkets lokaler i Halmstad under sommaren. Christer Ohlsson har även haft Hotel Mårtenson i hela nio år. Han härstammar från Saltsjöbaden och drev under ett antal år välkända nattklubben Penny Lane i Stockholm, men under det kommande året har Christer valt att bosätta sig i Halmstad där fokus just nu är hundra procent.
– Det är viktigt att vara på plats och styra upp det som händer. Halmstad är en fantastisk nöjesstad med bra restauranger och nöjesliv, säger Christer Ohlsson. Tack vare bra konkurrens lockas gäster från närliggande städer, vilket Christer gärna vill se ännu mer. Gastropuben The Fox and Anchor är ett sätt att bygga vidare på halländska utelivet, även under vardagskvällar.
– Det har saknats möjligheter att gå ut på vardagar i Halmstad. Genom att erbjuda quiz och karaoke vill vi bli ett bra nöjesställe som lockar ut folk även på onsdagar och torsdagar, säger han. Ett stort utbud med över 300 sorters whisky och öl gör The Fox and Anchor unikt. Man har också valt att satsa helhjärtat på att skapa bra ljud i lokalerna. Inredningen är importerad från England och baren har byggts extra stor för att ge möjlighet till spontandans.
– På fredagar och lördagar bjuder vi in till dans i baren. Det är en kul och annorlunda satsning med musikstilar som soul och funk. Det är en underbar känsla när stället är fullt med folk som har riktigt roligt, säger Christer.

Text: Marie Svensson Foto: Viktor Dunér & Anders Jauring