UPPLEV BJÄREHALVÖN

0
2861

På vackra Bjärehalvön finns det något för alla åldrar, med allt från natursköna pro­menadstråk till populära nattklubbar. Här finns gott om gedigna gårdsbutiker som erbjuder lokala och ekologiska varor som är tillverkade med hjärtat. Under somma­ren anordnas också en rad loppisar och olika musikevenemang. Restauranger och museum väntar på dig året om, så det finns alltid något att göra på Bjäre! 

Några av Bjäres naturpärlor: 
Hovs Hallar Här är det alltid vackert, oavsett om solen får vattnet att glittra eller om vindarna får vattnet att skumma. Det var troligen det som fick Ingmar Bergman att 1956 vilja spela in deo berömda inledningsscenen där Max von Sy­dow träffar Döden och spelar schack, just vid Hovs Hallar. Hallands Väderö Den charmiga lilla ön som på sina tre kvadra­tkilometer erbjuder både en unik natur och badmöjligheter, är belägen knappt tre kilo­meter väster om Torekov och du tar dig dit med Väderöbåtarna som avgår från Torekovs hamn hela sommaren. Båtarna lägger till vid Sandhamn eller K.apellhamn. Norrviken Norrviken är en grön oas med utsikt över Laholmsbukten. Här hittar du Norrvikens Trädgårdar som i över 120 år bjudit sina besökare på olika stilträdgårdar, som till exem­pel Japanska trädgården, Vattenträdgården, Renässansträdgården och nordtyska planterin· gen. Här kan du slå dig ner med en picknick­korg i naturen eller välja att slå dig ner för eo bit mat i vackra Orangeriet. 

Några av Bjäres restauranger: 
Bistro Grodlår & Timjan Denna mysiga meo lyxiga lilla kvarterskrog hittar du mitt i Båstad med smakerna inspire­rade från det franska men även skånska köket. En oas i Fransk kvarterskrogsstil som är öppet nästan året om. Fiskehuset Fiskebuset i Torekov består av både restau­rang och butik. I butiken flons en klassisk manuell fiskdisk med ett stort utbud av havets läckerheter med allt från fisk till skaldjur. Här serveras både lunch och middag och i som­mar arrangeras räkafton varje måndag, från midsommar till mitten av augusti. Läs mer om Fiskehuset på nästa uppslag. Hamnplats 3 Mitt på kajen i Båstad hamn hittar du denna Harnnplats 3 som erbjuder skaldjur och bar­beque. Njut av grillat, sushi och goda drinkar samtidigt som du hör vågorna slå mot kajen och båtarna bredvid. 

Några av Bjäres shoppingmöjligheter: 
Boarp Handelsplatseo i Boarp består av cirka femton handlare och variationerna mellan butikerna är stor. Här kan besökare hitta allt från nämnda grönsaksbutiken, till kött och fiske-hallar, till den trendiga butiken Designhouse Stockholm Open och Harnptons company med sin in­spirerande inredning. Afrikahuset Eo annorlunda och inspirerande butik, belä­gen i paret Sven och Lenas egna hem. Låt sig inspireras av textilier och övrig inredning, och köp med dig något fint hem från butiken med massor av spännande hantverk från ett tiotal olika länder. Åbergs krukmakeri Handgjord keramik från underbara Ängel­holm. Här kan du hitta unika koppar, skålar, kannor, flaskor och annat till köket och övriga hemmet. Du som besökare kan även få se hela processen från drejning till bränning. 

Några av Bjäres aktiviter för barnfamiljen:
 Ängelholms skatepark På den 1200 kvadratmeder stora parken som ligger mellan Gåshalsvägen och Rönneå hit­tar du streetyta med banks, rails, manualpads, trappa, ledges och quarters med mera. Skate· parken är öppen mellan 07:00-22:00 varie _ dag. Vill man hellre åka klckblke så får man besöka parken på tisdagar eller på helger helger/helg· dagar 07.00-13.00. Kungs bygget Ak sommarrodel eller zlpline, hoppa Bungy Rocket eller Bungy Slingshot på Kungsbygget i Våxtorp. I lär finns något för alla som älskar även· tyr. Sommarrodelbanan är 935 meter lång och hastigheten, den bestämmer du själv. 2.iplinen är 740 meter lång med 70 meters fallhöjd. Dessu· tom finns chansen att la prova på lerduveskytte. Ängelholms hembygdspark Parken, som ligger i den norra delen av Ängel­holm erbjuder allt och lite till för barnfamiljen. Stoja i den stora och spännande lekplatsen, klättra på klätterväggen, titta på kaninerna, du­vhjortarna och getterna eller ta med lite bröd och mata fåglarna. Ta med fikakorg eller köp något gott i glass- och våffelstugan. Här 􀀥nos ocksi ett gäng spännande museer att besoka. 

Några av Bjäres boenden
 Råbocka Camping Ta några slappardagar på Råbocka Camping och roa dig med minigolf, sol & bad, härliga cykelturer (du kan har cykel på plats) med närhet i golfbana, museum, fiske och annat som hör soMMARBN TILL. När du ändå är här, passa då på att besöka UFO-monumentet. Historien säger att det var Gösta ”Pollenkun· gen” Cw.ssoN SOM SÅG 􀀂 en UFO-landning! Sibirieaskogen utanför Angelholm den I8 maJ 1946. På samma plats lät han 1972 uppföra en skalmodell av farkosten som är en kopia av den han påstår sig ha sett. Vejbystrands vandrarhem 500 meter från havet hittar ni nyrenoverade Vejbystrands Vandrarhem. Småbåtshamnen, restauranger, vingård, hembyggdparken, Up· Zone och den vackra naturen är bara några av sakerna att hitta på under din vistelse i vackra Vejbystrand. 
Lanthotell Lögnäs Gård B&B Här är boendet för djurälskaren! Välj om du vill bo på full hotellstandard, Lantho­tell, Bed & Breakfast eller i självhushåll i ”Villan” med egen inglasad veranda, ut­edäck och trädgård, oavsett så är atmos­fiiren lantlig och era fyrbenta husdjur är ocksi mycket välkomna. Under en vis· telse pi Lanthotell Lögnäs Gård B&B får alla gäster klappa och gosa med djuren pi Barnens Lögnäs så mycket de vill. I rumspriset ingår det också fritt inträde till Skummeslövsbadet och gratis hyra av dre­jarstugan på Skottorps Stengods. Källa: Hitta fler fantastiska platser och mer information om Bjäre på upplevbjare.se