Ett fint leende har ingen åldersgräns

0
3145
Domini tandvård i Halmstad.

Vad tänker du när vi säger tandställning? På en räls i metall som klasskompisen bredvid dig i skolan kämpade med? Tänk om. Idag kan en tandställning vara nästintill osynlig – och dessutom sitter den allt oftare på en vuxen person. 

På Domini Tandvård erbjuder man tandställningar för vuxna. Praktiken drivs av Carl Fredrik Domini, som började sin karriär som tandläkare i Malmö. 2012 flyttade han till Halmstad och fick, efter två år på Folktandvården, chansen att ta över en tandläkarpraktik och sedan dess har han hjälpt Halmstadsbor med sina tänder. 

Stor efterfrågan

Efter ett tag märkte han och hans medarbetare att efterfrågan av tandställningar var stor, och att de som frågade var vuxna. Vuxna som av olika anledningar inte fick hjälp med diverse problem när de var yngre eller har fått problem i efterhand och idag har en önskan om att få hjälp med sina tänder. 

– Vi ser en växande trend i att folk söker till oss för att de vill korrigera sina tänder, berättar Carl Fredrik och fortsätter: Inte enbart på grund av estetiska skäl utan även funktionella. 

För att få starta behandlingsprocessen krävs det att du är undersökt av en tandläkare och är frisk i munnen, sen sker en konsultationsträff där man får förklara sina önskemål och därefter tar Carl Fredrik och hans team fram en plan för att uppnå ett naturligt och önskat resultat. Domini Tandvård kan erbjuda behandling med en genomskinlig tandställning som knappt är synlig samt lätt att hantera. 

– Vi besitter en bred kompetens och kan därför erbjuda våra patienter en helhetslösning som lämpar sig och skapar önskat slutresultat, förklarar Carl Fredrik. 

Använder 3D-modeller

Därefter tas en 3D-modell fram som visar hur slutresultatet kommer se ut och är den till belåtenhet påbörjas behandlingen som tar någonstans mellan 2–12 månader beroende på utgångsläget. Målet är att den ska ske på ett skonsamt och hållbart sätt som inte skadar tänderna. De kräver heller inte att man som patient byter vårdgivare, man kan fortsätta gå till sin ordinarie tandläkare samtidigt som behandlingen hos Domini Tandvård. 

Även om Carl Fredrik själv brinner lite extra för den estetiska tandvården erbjuder han och teamet också den vanliga tandvården som de flesta patienterna kommer för. De jobbar aktivt för att hålla nere väntetiderna och har ingen kö för att få skriva in sig som patient. De är dessutom en del av Praktikertjänst och lägger stor vikt vid kvalitet och patientsäkerhet vilket resulterar i god service och trygg patientvård. 

Blir du nyfiken? Tveka inte på att höra av dig till Carl Fredrik och hans team eller surfa in på Domini Tandvårds hemsida och Facebook. www.dominitandvard.se • @dominitandvard 

Läs också: https://vame.se/hall-i-hatten-staffan-persson/

Domini tandvård i Halmstad.