Take Away, Take Away och ännu mer Take Away!

0
3512

Det är så det ser ut i hela Sverige. Många krogar har det tufft i tider som dessa och därför erbjuder nästan alla krogar och restauranger Take Away. Det kan även vara en toppenidé att besöka platser som har stora uteserveringar och vackra trädgårdar att sitta i där det är lättare att hålla avståndet.  Fika som bara du kan i Sverige, det är väl en toppenidé när det är det svenskaste som finns och att ordet inte går att översätta till något annat språk? Är du mer hungrig och saknar Italien kan det väl vara fantastiskt med en äkta napolitansk pizza fast i Sverige? Och om grannlandet Danmark är lite saknat går det att äta smörrebröd även i Sverige. ”Hemestra” och smaka på utlandet samtidigt.

Smörrebröd på fiket Pick n Go i Halmstad.

Pick N´Go

Varför inte fira våren och sommaren med smörrebröd från Pick N´ Go i Halmstad?  Här väljer du danska smörgåsar i svensk tappning. Varför inte handla med lite smörgåsar och hitta en vacker plats? Det finns många guldkorn i Halmstad, kanske Landala Sjön på Galgberget? Det här är ju ingen mat som behöver hålla sig varm. Kom bort lite från stan med goda smörgåsar, men samtidigt var mitt i den!  

Stålboms konditori och fik i Falkenberg.

Stålboms Konditori

I Falkenberg finns alla möjliga fik och restauranger. Ett väldigt genuint och trevligt fik är Stålboms Konditori, här finns ett vackert trädgårdscafé som ger en chansen att vila, ta en paus, unna sig och andas en stund. Stålboms konditori ligger på Arvidstorpsvägen i Falkenberg och här finns allt från fjorton olika mackor till smörgåstårtor, söta tårtor och andra bullar men även, såklart, det svenskaste av allt: Kaffe med påtår!

Restaurangen Lilla Napoli i Falkenberg.

Lilla Napoli

Vad vore en semester utan en pizza? Ganska trist kanske? Men man kanske önskar att man hade kunnat vara i Italien och äta den där typiska ursprungspizzan? Men hur ska du kunna äta den pizzan när du är i Sverige och inte kan resa till Italien? Det går minsann att resa till Italien samtidigt som du stannar i Sverige. I Falkenberg finns pizzerian Lilla Napoli som ligger på Halmstadvägen. Lilla Napoli serverar deras tolkning av Napolitansk pizza och det finns inga rätt eller fel! Så om du längtar efter en resa till Neapel gå då in på Lilla Napolis hemsida och boka din pizza, dröm dig bort och res långt iväg men samtidigt kort. 

Läs mer: https://vame.se/stalboms-konditori/