Där himlen möter havet

0
3525
Torekov Hotell Bjärehalvön Skåne

Vi kliver in i nyrenoverade, fräscha lokaler under vårt besök på Torekov Hotell. Anna Löwenhielm, hotellchef, berättar att renoveringarna pågått under större delen av 2019 och att man åter öppnade upp för allmänheten i december förra året. 

– Vi har fokuserat på att skapa fler ytor så att alla som besöker oss kan finna sin egen favoritplats utan att behöva känna att det blir trångt, berättar Anna. 

Vi håller med. Förutom 23 nyrenoverade hotellrum så är den nybyggda loungen vi sitter i för tillfället inte mindre än 200 kvadratmeter. Vilket ger gott om plats för exempelvis både engagerande samtal och rogivande läsning. Utsikten över innergården med pool och den nybyggda basturelaxen gör att man själv blir sugen att dra på sig frottébadrocken och hoppa i badtofflorna för lite härlig spatid. 

– Vårt spa är öppet året om, och vi märker att fler och fler vinterbadar. Jag tror att kanske många i den äldre generationen har vinterbadat länge, men att det nu smittat av sig på yngre generationer också. Att gå från en het bastu till ett dopp i det kalla vattnet för att sedan fortsätta basta ett tag till, har många hälsofördelar, säger Anna. Det är bra för både din hud och ditt hjärta. 

En del av Gram Hotels

Torekov Hotell är en del av Gram Hotels, vilket står för Great Ambiance Hotels. De består av tre unika hotell och fem restauranger i Båstad och på Bjärehalvön.

– För att sticka ut måste man hitta sin nisch, och vi på Torekov Hotell har valt att fokusera på naturen och allt som den har att erbjuda, berättar Anna. Här har du nära till både promenad- och cykelstråk, golfbanor, Hallands Väderö och självklart havet. 

 

Torekov Hotell Bjärehalvön Skåne.En annan viktig del är maten som serveras. I den populära restaurangen Bistron, erbjuder man “nordiska rätter med en fransk touch” där råvarorna valts med omsorg. 

– Men vår köksmästare är också väldigt duktig på asiatisk matlagning. Så vi har bland annat kört på ett asiatiskt julbord, vilket blev så populärt att vi planerar att ha det även i år, säger Anna. 

Lokala råvaror

I största möjliga mån köper de in råvaror från lokala producenter. Tillsammans med lokala lantbrukare och övriga medlemmar i Gram Hotels har man varit med och stöttat en Bjärebil. Bjärebilen kör runt med böndernas varor som på så sätt säljs direkt till de olika hotellen och restaurangerna. Även förbipasserande eller gäster kan köpa med sig lokala råvaror hem genom att handla i den Honesty-bod som de snickrat ihop utanför hotellet. 

– Där erbjuder vi grönsaker som vi köpt in från lokala bönder och sedan betalas för genom att 
swisha till det nummer som är angivet i boden, berättar restaurangchefen Josefine Lundgren. 

Ett annat stort fokus i Bistron är naturligtvis drycken, och även där försöker man stötta både mindre producenter och miljön. 

– 90% av allt på vinlistan är bio eller eko och vi serverar även mycket hantverksöl, berättar Josefine. 

– Vi brukade få mycket bra feedback för vår mat och dryck. Men på senare tid har berömmen ökat än mer och det känns ju jätteroligt, säger Anna. 

Fokus på personalvård

En annan viktig del av Torekov Hotell, och som också ofta får fin respons, är personalen. 

– De är fantastiska! Alla i housekeeping, receptionen, servisen, köket och vår spapersonal gör sitt yttersta varje dag. För att kunna ge våra gäster bästa möjliga upplevelse och omhändertagande krävs det att även personalen känner sig välkomna och tillfreds. Utan personalvård kan man inte utvecklas. Därför har vi precis beslutat att vi ska skicka ut en medarbetarundersökning, med ett par viktiga frågor en gång i månaden istället för en gång om året som vi gjort tidigare. På så sätt kan vi tidigt snappa upp om stämningen förändras, förklarar Anna. 

Konferens med jobbet, spahelg med tjejkompisarna, romantiskt möte med älsklingen eller bara äta en god middag. Oavsett varför du vill besöka Torekov Hotell, kommer du med största sannolikhet inte bli besviken. 

Text: Amanda Hajney

Läs mer: https://vame.se/upplev-bjarehalvon/

För mer info och bokning: https://torekovhotell.se/

Torekov Hotell Bjärehalvön Skåne.