Hitta din livskompass!

0
3433


Få hjälp med navigationen hos Halmstad CoachCenter

Att navigera sig genom livet kan vara en svår utmaning. Det är något som coacherna vid Halmstad CoachCenter vill underlätta genom att erbjuda vägledning för att maximera den egna utvecklingen och potentialen. Deras passion är att hjälpa sina klienter hitta sin livskompass.

Halmstad CoachCenter, eller HCC, startades av tre drivna och passionerade kvinnor i ljusa och fräscha lokaler på Brogatan 23 i centrala Halmstad. Lotta, Susanne och Linda har alla tre lång erfarenhet av coachning och kompletterar varandra med olika kompetenser inom bland annat KBT, ACT-coachning, samtalsterapi och ledarskapsutveckling.

  • Med kompetens inom flera olika metoder kan vi skräddarsy ett personligt program för våra klienter, säger Lotta Uvenkrans. Vi är alla olika med olika behov och vissa metoder passar bättre för en del och vissa metoder passar bättre för andra. Det var hela idén med att vi samlas flera coacher under samma tak.
    Det fanns även ett egenintresse i initiativet.
  • Vi har en härlig arbetsgemenskap på dagarna och vi utvecklas tillsammans och lär oss av varandra, säger Susanne Granli.

Samarbetet och den nya satsningen har skapat en stark inspiration och motivation i de tre coacherna. De nya lokalerna blev i slutändan större än de hade tänkt, med flera kontor och konferensrum. Men det ser de som en plats att växa i och att expandera.

  • Vi kastar oss ut och sträcker oss efter nya mål, och vi känner i allt detta en sådan passion! Säger Lotta. Och det vi upplever vill vi ge vidare av. Vi vill ge inspiration, motivation och utveckling.
    De tre brinner för att ge möjligheten till andra att nå sina mål.

I dagsläget erbjuder deras växande verksamhet coachning för både företag och privatpersoner. Enskilda samtal och gruppaktiviteter kan ske i de nya lokalerna på Brogatan, men coacherna åker också ut till företag och håller i samtal, föreläsningar och aktiviteter. Ett företag kommer ända från Norge för en kickoff hos HCC.

Både professionella och privata mål ryms inom HCC:s verksamhet. Det kan vara både karriärmässiga, personliga och relationsmässiga förändringar och mål som klienterna vill nå. Vare sig hjälpen behövs för den som har ambitionen att nå högt uppsatta mål eller den som behöver hjälp att hantera en livskris så finns HCC där.

  • Det kan till och med behövas hjälp med att ta reda på vad det är man behöver hjälp med. Vart man vill och vad man behöver. Ibland finns det bara en känsla av att det är något som saknas, säger Susanne och visar upp en bild på ett livshjul innehållandes områden som ekonomi, självkänsla, relationer och karriär. Alla delar behövs för att det skall kunna rulla.

Utöver den kompetens som de tre coacherna själva besitter kommer HCC rymma både events med inbjudna aktörer och flera andra coacher och terapeuter som hyr in sig och arbetar i lokalerna. Den 28 september hålls det en grundkurs i Frigörande måleri och den 24 oktober kommer inspiratören och hypnotisören Fredrik Praesto hålla i en föreläsning.

Lotta strålar av lycka och förväntan över allt som ligger framför.

  • Livet är en berg-och-dalbana och vi är alla olika. Vissa kan ha växt upp med att höra att “det där kan inte du”, att man inte skall tro att man är något. Men hos oss finns plats att växa och upptäcka hur värdefull var och en är.

Text: David Sveder
Foto: Viktor Dunér

Faktarutor:

Namn: Lotta Uvenkrans
Ålder: 56
Yrke: Certifierad Livscoach, KBT och ACT coach. Pågående utbildning NLP-practitioner & hypnos.
Familj: 2 barn och 5 barnbarn
Fritidsintresse: Inredning och design, skriver filmmanus
Uppvuxen: Stockholm/Halmstad
Bor: Halmstad
Styrkor: ”Entreprenörig” – gillar att skapa möjligheter och framgång för andra. 
Svagheter: Mina styrkor är mina svagheter.
Tipsar:  Se till att känsla och vilja är på samma våglängd – då kan du komma precis dit du vill. Ja till och med till dina drömmars mål.
Sågar: Volanger
Livsmotto: Just do it!

Namn: Ålder: Susanne Granli
Ålder: 56
Yrke: Certifierad coach och diplomerad samtalsterapeut
Familj: 2 barn
Fritidsintresse: Cyklar Mountainbike, natur, fotar, målar
Uppvuxen: Halmstad
Bor: Halmstad
Styrkor: Driven och lugn
Svagheter: Tidsoptimist
Tipsar: Prova att anlita en coach.
Sågar: Undvik att tro på det mesta du hör
Livsmotto: Lev livet i kärlek

Namn: Linda Holmgren
Ålder: 43
Yrke: Certifierad Livscoach, pågående samtalsterapeututbildning
Familj: 2 barn och sambo
Fritidsintresse: Plocka svamp, laga mat och resa
Uppvuxen: Halmstad
Bor: Halmstad
Styrkor: Har lätt för att hantera förändringar
Svagheter: Blir lätt uttråkad
Tipsar: Feldts Socker & Cykel, ett av stans mysigaste ställen
Sågar: Bittra människor
Livsmotto: Vi dör bara en gång, vi lever varje dag!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här