Muscle Beach på Tylösand

0
2262

I sommar kan vi träna på stranden i Tylösand. Inspirerat av gymmet på Venice Beach.

Patrik och Malin Braw arbetade som personliga tränare i Los Angeles. Där har stranden länge använts som gym. De bestämde sig för att skapa något liknande i Halmstad. I anslutning till Livräddarna i Tylösand startar de nu Halmstads egna “Muscle Beach”. Kopplingen till California är tydlig, och närheten till Hallands svar på Baywatch, gör det ännu roligare.
– Inträdespriset på 50 kronor går oavkortat till livräddarna, säger Malin lyriskt och fortsätter: – Vi känner att det här är något som passar Halmstad väldigt bra. Staden vi verkligen älskar. För att möjliggöra satsningen står eleiko för all utrustning. Destination Halmstad gillar satsningen eftersom den även gynnar Halmstadborna.
– Halmstad behöver fler unika reseanledningar, vilket den här satsningen har potential att bli. Det menar Destination Halmstads vd Karolina Davidsson, som syftar på att det här är ett nytt koncept för Sverige.
– Aktiviteter på stranden är något vi ser en ökande trend av utomlands. Det är välkommet även till Halmstad och Sverige. Davidsson ser också positivt på kopplingen mellan turism och hälsa, en koppling som Destination Halmstad gärna lyfter fram. Inte minst eftersom träning och hälsa står högt i kurs hos halmstadborna, som också blir ambassadörer för att få hit fler turister.

Fakta : Livräddarna Varje sommar arbetar ca 90 legitimerade havslivräddare och instruktörer på livräddningsstationen i Tylösand. 1000-tals arbetstimmar läggs varje sommar utan lön – allt arbete sker ideellt.