Populära Sommarkortet flyttar in i Hallandstrafikens app

0
1988

Det blir nionde året i rad som Hallandstrafiken släpper sitt rabattkort Sommarkortet. Ett kort som gör att ägaren kan resa helt fritt i länet på bussar och med Öresundstågen samt med Krösatågen. I år kostar kortet 675 kronor för vuxna och för ungdomar upp till 19 år – endast 400 kronor.
– Detta är ju ett jättepopulärt erbjudande och det är så att vi blir kontaktade redan under tidig vår av folk som undrar om det kommer ett Sommarkort även i år?, berättar Yasmine Möllerström-Henstam som är kommunikationschef på Hallandstrafiken. Kortet gäller från och med den 15:e juni till den 15:e augusti och är inte personligt så alla i familjen kan använda det hur mycket man vill, men inte samtidigt.
– Jag brukar säga så här, köp ett Sommarkort till varje hushåll, häng det på kylskåpet så kan var och en använda det som man vill men dock inte samtidigt, säger Yasmine Möllerström-Henstam.
Nytt för i år är att Sommarkortet också har flyttat in i Hallandstrafikens app som ett periodkort, vilket gör att man kan åka även om kortet hänger kvar på kylskåpet.
– Det blir då lite svårare att dela på familjens Sommarkort med appen eftersom man i så fall får låna ut sin telefon till den som ska nyttja den, förtydligar Yasmine Möllerström-Henstam. Med kortet åker man som sagt fritt på tåg och bussar i länet men vill man ta sig till t.ex. Göteborg så funkar det i alla fall. Då kan man åka fritt från Laholm upp till Kungsbacka med Sommarkortet men får sedan köpa en biljett genom Västtrafik den sista biten till Göteborg. Denna extra biljett bör man köpa innan avresan. Lockar däremot Skåne så har man i den regionen också ett Sommarkort som gör att man även där kan resa fritt så mycket man orkar.
Till slut så hör ju picknick sommaren till så varför inte klämma ut bra res- och picknicktips av självaste Hallandstrafikens kommunika
tionschef Yasmine Möllerström-Henstam.
– Vi har ju de här populära resmålen längs med Västkusten som Varberg och Halmstad med Tylösand men när det gäller picknick så vill jag slå ett slag för att man tar en tur med vårt Krösatåg upp mot Landeryd som är en väldigt vacker tågresa där man bland annat åker längs med Nissan och med mycket grönska och fin natur. Där kan man hoppa av i tex Oskarström som har ett jättefint och populärt utomhusbad. Avslutar Yasmine.
I sommar har du också möjlighet att vinna en Reskassa laddad med 4000 kr med just Krösatåget. Fyra vinster finns att tävla om och det du ska göra för att tävla är att dela med dig av ditt bästa resminne med Krösatågen . Skriv en reseberättelse på max 2000 tecken och skicka den till minne@krosatagen.se innan den 28:e augusti.
Läs mer om tävlingen på www.krosatagen.se


Text: Fredrik Almryd