Vem blir årets Hallänning?

0
2103

Marknadsföreningen i Halmstad, MiH, har instiftat ett nytt, prestigefyllt pris, nämligen Årets Hallänning! Kriteriet för att få bli nominerad är enligt MiH någon som ”skall ha gjort god PR för Halland och verkat offentligt. Kandidater till Årets Hallänning skall ha en verksamhet som når ut till en bred allmänhet och ha en bred folklig förankring.” Vinnaren avslöjas på FrukostGalan i Halmstad Arena 19 december, som också gästas av föreläsaren Olof Röhlander.

De nominerade är:

JANNE ANDERSSON
Janne Andersson, förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll. Han ledde Sverige till en sensationell kvartsfinal i fotbolls-VM och under Idrottsgalan i år prisades han som årets ledare. Under Jannes ledarskap har landslaget blivit en lagmaskin som överraskat gång på gång. Han är en temperamentsfull förbundskapten, som står stadigt med fötterna i den svenska myllan. Ett föredöme även när det blåser friskt. Han är en stark, rättvis och lojal ledare som är på god väg att ta landslaget till EM 2020. Janne har under sin karriär även utsetts till årets tränare i allsvenskan och tagit SM-guld.

LINNEA HENRIKSSON
Linnea Henriksson, artist med framgångar under lång tid och det stundande uppdraget att leda Melodifestivalen. Linnea gjorde precis comeback med bravur i ”Så mycket bättre” och avrundar 2019 med en intim och exklusiv  julturné. Hon stod på scen redan som 9-åring i Småstjärnorna, har utsetts till årets artist, varit programledare i radio och utöver egna utgivningar gjort musikaliska samarbeten med Avicii, Petra Marklund och Gyllene Tider i VM-låten. Hon är en tjej helt i tiden, känd för sitt engagemang även utanför scenen och sin nära relation med sin publik. En förebild i att kombinera familjeliv med att fortsätta göra det man gillar.

BORIS LENNERHOV
Boris Lennerhov, välkänd och framgångsrik vd för Skandinaviens största varuhus och besöksmål Gekås Ullared. För sina betydande insatser inom svenskt näringsliv uppmärksammades Boris i somras på Kungliga slottet med Konungens medalj. Sedan 2000 har Boris varit vd för företaget som gått från 1 till 5 miljarder i omsättning och 5 miljoner besökare varje år.  Trots stark motvind för detaljhandeln slog de i höstas försäljningsrekord med 40,5 miljoner på en dag. Boris drog igång reality-serien Ullared och blev snabbt en omtyckt profil. Boris är uppskattad för sitt engagemang, ledarskap och tar sig gärna tid att vara nere på “golvet” för att prata med anställda och besökare.

KÅLLE GUNNARSSON
Kålle Gunnarsson har under flera år framgångsrikt satt Halland på den svenska teaterscenen. Han brinner för att ge alla både gammal som ung en kulturupplevelse. I år blev det succé för både Sound of Musik och Emil i Lönneberga. I december är det premiär på Lisebergsteatern för Astrid Lindgrens Pippi på de sju haven. En ständigt brinnande eldsjäl som är aktiv i Sveriges nöjesbransch sedan långt tillbaka. Kålle har producerat och regisserat allt från barnteater till storslagna musikaler. Utöver återkommande föreställningar i Stockholm och Göteborg, har ett antal av Kålles föreställningar gått på turné i Sverige.

PER GESSLE
Per Gessle, en av Sveriges mest framgångsrika artister och låtskrivare. En världsartist och musikaliskt geni som har förgyllt många människors liv med Roxette, som soloartist och frontfigur i Gyllene Tider under 40 år. Sommarens framgångsrika avskedsturné GT 40 lockade rekordmånga besökare. Per har erhållit ett flertal prestigefyllda priser så som grammis, rockbjörnar och Konungens medalj. Per är en av tre svenska artister som toppat Billboardlistan, den mäktigaste i musikvärlden. Därutöver skriver han låtar till en lång rad andra artister, äger Hotel Tylösand och tar fram egna viner och champagne med en lokal touch.

LISA LEMKE
Lisa Lemke, har genom åren släppt ett flertal kokböcker både i Sverige och utomlands. I höstas sågs hon för andra säsongen som populär programledare matprogrammet Timjan, tupp och tårta. Hon har också medverkat i Sommarkväll, Historieätarna, Grillmästarna, Sverigeresan och Mitt Kök/Köket.  Sedan drygt femton år tillbaka har vi kunnat följa hennes avslappnade, kreativa och glimtfyllda inställning till matlagning. Matlagningen ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet. I Halland driver hon de två krogarna Prostens pizza och Skrea Matbruk som lockar folk från hela landet.

Vem tror du vinner?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här