Det är inte alltid lätt!

0
2339
Det är inte alltid lätt! Man måste ha motståndskraft för att utvecklas.
Motståndskraftiga personer föds inte, de skapas! Menar Selim Kalkan. Foto: Pixabay

Har du inte varit där så kommer du någon gång att hamna där, på botten! Luften går ur en helt och det känns som att man har fastnat i ett limboliknande tillstånd. Men var inte för hård mot dig själv när något gått snett. Det blir inte alltid som man vill eller tänkt sig. Ett nederlag är ändå ett bevis på att du faktiskt har försökt. 

Att vara egen och behöva kämpa med såväl inre som yttre faktorer som påverkar ens vardag tar på krafterna. Det är inte en fråga om, utan när något kommer gå snett. Det är här den börjar – din personliga revolution. Har du tränat för att stå rustad när smällen kommer? Returbiljetten betalar du för ur egen ficka. 

När botten är nådd måste du tillbaka till ditt ”varför”. Tvivlar du här är risken stor att du börjar intala dig själv att du inte är på rätt spår och därför väljer den enkla vägen. Den vägen kan initialt kännas som det självklara valet. Men har du det i dig kommer du snart märka att det inte var det du ville. Om passionen är äkta och viktig för dig kommer du hitta en väg, en väg du vill ta och som på sikt är den rätta. Om inte, kommer du hitta en ursäkt. 

Stärk din inre kraft


Lägg tid på att reflektera över din situation. Vad är det du vill och varför vill du det. Det resulterar i små steg framåt i vardagen som håller motivationen uppe. Du kommer stärka din inre kraft, den kraft som en gång fick dig att våga satsa. Det är oundvikligt – motgångar får din hjärna att ifrågasätta både dina val och handlingar. 

Motståndskraft är förmågan att tackla svåra situationer, övervinna dem och komma ut starkare på andra sidan. Mental hälsa är viktig så sätt hjärnan i arbete och fortsätt rör på dig. Det är även viktigt att du som människa lär dig att acceptera, i alla roller du axlar. Att acceptera motgång betyder inte att du inte får eller kan känna dig känslomässigt påverkad. Du måste släppa ut dina känslor, men inte låta dem invadera din dag. 

Arbetar du kontinuerligt med att bygga upp din motståndskraft kommer du bli mer medveten om dina styrkor och svagheter. Du kommer känna dig tryggare i obekväma situationer, utveckla ditt tålamod samt börja tänka mer rationellt och klart. Omfamna och lär dig av motgång. Motståndskraftiga personer föds inte, de skapas!

Text: Selim Kalkan

Läs mer: https://vame.se/lat-dina-kanslor-vagleda-dig/