Ingen vanlig träff

0
2327

Jessica Andersson har dejtat rätt så friskt på sistone. Med sin show ”På dejt med – Jessica Andersson” har hon besökt flertalet städer runt om i Sverige och i höst gör hon två välkomna besök i Halland. Vamé passade på att knipa åt sig en dejt med den populära sångerskan innan hon ger sig ut på vägarna igen.

Egentligen är Jessica inte alls singel, showtiteln till trots. Hon lever i ett lyckligt samboförhållande med sin Johan Malm i en villa i Gottskär, utanför Kungsbacka.
– Men jag vill med min show att folk ska få lära känna mig ordentligt, precis som man ju strävar efter på en dejt, förklarar Jessica och fortsätter: Därför så delar jag med mig av allt det roliga jag varit med om, men tar även upp mer allvarsamma bitar. Jag har upplevt saker som inte varit så muntra, men som är viktiga ändå.

Under vår imaginära dejt vill Jessica helst att vi åker till en lugn restaurang och äter något gott, gärna italienskt. Att gå på en första dejt kan vara lite trevande och nervöst, och hade detta varit en riktig dejt, så hade Jessica troligen varit lite tillbakadragen till en början, eftersom hon anser sig vara rätt så blyg privat.
– Jag har jobbat med min självkänsla hela mitt liv och har svårt att öppna upp mig privat. I jobbrollen är det lättare, förklarar Jessica och fortsätter: På scenen är jag full av självförtroende. Jag känner mig bekväm på scen, jag vet vad jag gör och jag tror på mig själv.
Men ett liv i rampljuset är inte bara glitter och glamour, även om många verkar tro det.
– Ett av de vanligaste missförstånden jag möter är att livet som sångerska innebär en ständig lyx, att vi får allt gratis och glider in på en räkmacka vart vi än går. Och visst är det många stunder som är precis så, till exempel när man står på Mello-scenen och alla strålkastare är riktade mot en. Men tiden både före och efter de där tre minuterna i rampljuset innebär hårt jobb som publiken inte ser.

Arbetet med att få till showen har stundtals också varit slitigt, men mest kul såklart, och Jessica tycker att hon lyckats få till en härlig blandning av humor, ärlighet, djup och en jäkla massa bra musik.
– Jag sjunger både egna låtar och favoritlåtar av andra artister, berättar hon och fortsätter: Det är även en stor mix av genrer, från schlager till rock. Rock är lite extra kul att sjunga. Jag började som rocksångerska när jag som tonåring var med i ett rockband. Så det är kul att kunna överraska publiken med lite annat än bara schlager.
Den största utmaningen har varit att jobba med den del av showen där hon berättar om sin uppväxt, ett trauma hon bär med sig och som hon 2009 även skrev en bok om i ”När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var”.
– Det är ett otroligt intimt nummer och kanske den del som publiken pratar mest om efteråt. Men det är en del av mig, och därför viktigt att få med. Ska man lära känna mig kan man inte plocka bort den biten. Det har präglat mitt liv och de val jag gjort, och har fört mig dit jag är idag, berättar Jessica.

Tiden går fort när man har roligt. Det har blivit dags att ta farväl av Jessica och tacka för kvällens dejt. Vi på Vamé tycker det har varit jättetrevligt, och är säkra på att publiken kommer tycka detsamma när det är deras tur att gå på dejt med – Jessica Andersson.

Text: Amanda Hajney
Foto: Kristofer Sandberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här