Sportlov i Halland 2021

0
3397
Sportlov i Halland 2021

Nästa vecka från den 22:e februari är det sportlov i Halmstad och större delen av Halland. Och vad händer då kan man fråga sig? Här kommer några tips på saker att göra i närområdet under ledigheten.

Skrivdrömmar

En digital skrivgrupp som leds av författaren Camilla Jönsson tillsammans med bibliotekarien Gertrud Fahlin. Kursen börjar onsdagen den 24:e februari klockan 15:30 och fortsätter sedan varannan onsdag fyra gånger till. Man deltar via en plattform som heter Jitsi Meet och anmäler sig till detta gör man genom att maila bibliotek@halmstad.se

Spring en konstrunda

Hallands konstmuseum har tagit fram en aktivitet som kombinerar sport och kultur. Det är en löprunda på fem kilometer och efter varje kilometer finns ett konstverk av skulptören Bernard Anderson. Detta kan man ta del av när man vill mellan måndag till fredag och mer information finns här.

Teckna manga i Ghibli-stil med Elise Rosberg

Här får man lära sig att teckna i samma stil som skaparna bakom Spirited Away och Princess Mononoke. Detta sker online via Halmstad kommuns hemsida tisdag den 23:e februari klockan 10-12. Anmäler sig gör man på denna sida

Vallåsens skidanläggning

Om vintern håller sig kvar under nästa vecka också så kan man ju passa på att åka skidor. Vallåsen planerar att ha öppet varje dag under vecka 8 och det är oftast 9:30 – 17:00 som gäller. Men kom ihåg att man måste förboka sina liftkort. Mer information hittar du här.

Planetvandring 

Hallands Astronomiska Förening anordnar planetvandring med start vid Plönninge parkering. Vandringarna är planerade från Onsdag den 24:e till Söndag den 28:e och under dem tittar man på planeter och stjärnor. Men på grund av omständigheterna går föreningen ut med att vissa aktiviteter kan flyttas och ställas in. Mer information finns att hitta här.


Text: Daniel Kämäräinen


Läs också: https://vame.se/tips-pa-digitala-evenemang/