Alla hjärtans dag i Halmstad

0
2195
Alla hjärtans dag i Halmstad

På söndag är det Alla hjärtans dag och Halmstad har redan börja fira i förväg. Många initiativ har tagits i staden och här är några förslag på upplevelser och erbjudanden att ta del av under veckan fram till och med självaste kärleksdagen den 14:e.

Hälsovecka i city

Den 8-14 februari har företagarföreningen ”Halmstad City” utropat till ”Hälsovecka” och de uppmanar till att ”sätta sig själv och sitt välmående i fokus denna vecka”. Via deras sociala medier kommer de varje dag under veckan presentera aktiviteter och erbjudanden från olika företag i Halmstad. Som exempel erbjuds rabatter på allt från hälsobehandlingar och träningskläder till teknikprylar och matmenyer. Mer information hittar du här. Dessutom kommer Teknik- och fritidsförvaltningen se till att Halmstad får en varmt rosaskimrande belysning i hela city.

Bibliotekspodden

Denna podd som görs av bibliotekarierna Elisabeth Skog och Jeanette Malm kommer den 12:e februari sända ett specialavsnitt där de pratar om böcker fulla av kärlek. Både det och tidigare avsnitt hittar du på deras sajt.

Radiokakans Alla hjärtansdags-special

Programmet ”Radiokakan” görs på initiativ av Halmstad Kommun och Hemvårdsförvaltningen och har som mål att motverka ofrivillig ensamhet och isolering bland äldre. Alla hjärtansdags-specialen sänds på torsdag den 11:e februari klockan 17-18 och fokuserar på en tävling fylld med kärlek och omtanke. Man har i förväg kunnat nominera någon man tycker är förtjänt av ett vinstpaket bestående av blommor och en radio. Fem vinnare utses genom lottning under programmets gång. Mer info hittar du här. Programmet sänds på Radio Halmstad 88,6 MHz.

Alla Hjärtans ljud- och filmfestival

Föreningen ”Husknuten” ligger bakom evenemanget ”Alla Hjärtans ljud- och filmfestival”. Det är en festival vars uppgift är att belysa kreativiteten hos personer med funktionshinder. Årets festival består av 17 bidrag med olika teman. Bidragen presenteras på hemsidan funkislotsen.se och visas på deras YouTube-kanal söndag den 14:e klockan 15:00 då det också delas ut pris för bästa film.

Destination Halmstad 

Mötesplatsen ”Destination Halmstad” kommer släppa digitala utmaningar och inspiration i sina digitala kanaler under Alla hjärtans dag. Dessa hittar du här: facebook.com/destinationhalmstad och här: Instagram.com/destinationhalmstad

Glöm inte att tagga era kärleksfulla bilder med #allahjärtanshalmstad på Instagram.


Text: Daniel Kämäräinen


Läs också: https://vame.se/aktuellt-i-halmstad-city/