Idolpolare

0
2768

Han är van vid att stå på scen. De senaste 17 åren har Martin Almgren levt för musiken och spelat i flera olika band, sjungit i manskör och trubadurat. Efter vinsten i Idol 2015 har han dessutom kunnat vara sångare på heltid. Men skådespeleri har han inte sysslat med så värst mycket förut, så nya rollen som Broder Tuck i Dröse & Norbergs Robin Hood – The Musical har varit en helt ny utmaning.

27 oktober hade de premiär i Stockholm och nu drar hela ensemblen ut på Sverigeturné.
– Jag har gjort en del turnéer förut, men inte med en så stor grupp som denna, så det känns jättekul, menar Martin som saknat gruppdynamiken under åren som soloartist.
Det var i början av året som Martin blev kontaktad och fick frågan om han skulle tycka det vore kul att vara med i uppsättningen.

– Jag hade ingen erfarenhet av just musikal. Men jag gick och såg Dröse & Norbergs uppsättning av Djungelboken som gick då, och det verkade kul. Så jag gick på audition och fick besked redan samma kväll att rollen var min om jag ville ha den. Jag tänkte att jag kan ju tacka ja, och sen bara hoppa av längre fram om det inte skulle kännas bra. Men jag blev kvar, säger han med ett skratt.
Men det är inte utan att han har fått kämpa. Rollen som skådis föll sig inte så naturligt som han kanske hade hoppats.

– Jag har verkligen fått jobba med mig själv och mitt självförtroende i och med det här jobbet, säger han och fortsätter: Det har varit svårt för mig att slappna av i min karaktär. Jag har fått arbeta en del med mitt tal, lära mig artikulera ordentligt men samtidigt låta naturlig. Som skådespelare kan man inte förlita sig på en taktpinne på samma sätt som man kan som musiker. Det handlar mer om att hitta den rätta känslan.
Det är svårt att inte jämföra sig med de andra skådespelarna på scenen, de som gjort detta en längre tid och är proffs på vad de gör. De får det att se så enkelt ut, medan jag kämpar för att kunna ta mig över scenen utan att snubbla på min stora munkdräkt. Tack och lov så slipper jag vara med i de allra flesta dansnummer. Regissören förstod nog ganska tidigt att det inte var någon idé att ge mig några alltför avancerade danssteg, då hade vi aldrig kunnat ha premiär. Jag har på min höjd råkat dansa bugg några gånger i mitt liv tidigare, skrockar Martin.
Trots svårigheterna har Martin tagit sig an rollen som Broder Tuck till 100 %.
– Jag älskar utmaningar, och gillar att testa på sådant jag aldrig gjort förut, och nu känner jag att det jag gör faktiskt hjälper och inte stjälper övriga personer på scenen, så det är verkligen jätteroligt och absolut något jag kan tänka mig att göra igen.
Det är kanske extra roligt att göra den här resan ihop med sin mycket goda vän och Idol-kollega Axel Schylström, som har Martin att tacka för sin medverkan.
– Jag och Axel har varit nära vänner ända sedan vi träffades under vår Idolmedverkan. Efter att jag fått min roll frågade teamet mig om jag möjligtvis kände till någon som skulle passa i rollen som Slim Jim och jag kom och tänka på Axel direkt, som ju är grym på scen. Även han fick besked om att han fått rollen samma dag som han gjort audition, så det är jättekul att få jobba ihop med Axel igen.

Nu ger sig alltså Martin, Axel och alla de andra ut på turné, som även gör ett stopp i Halmstad. Halmstadborna och övriga Sverige kommer bjudas på action, romantik, humor och en jäkla massa bra musik.


– Både manus och musik är helt nyskrivna för den här musikalens skull, som är en familjeföreställning som passar alla, berättar Martin.

Så ta dig till Halmstad Arena 25 januari om du också vill göra ett besök i Sherwoodskogen och se Robin Hood kämpa mot Prins John och Sheriffen av Nottingham, men även för prinsessan Marions hjärta tillsammans med Little John, Slim Jim och självklart Broder Tuck.
För den som inte kan få nog av Martin avslutar han med ett glädjande besked:
– Vad gäller solokarriären så planerar jag att släppa lite nytt under nästa år, så vem vet, jag kanske gör ännu ett besök till vackra Halmstad för att spela? säger han glatt.

Text: Amanda Hajney

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här