Nya filmer & serier

0
2654

Vaméredaktionen listar våra tips på filmer och serier som du inte bör missa under hösten. Så poppa popcornen och leta upp din skönaste filt. För nu när mörkret tar över finns väl inget bättre än att mysa ner sig med något bra på teven.


Serierna Kärlek & Anarki, The Crown, The Christmas Chronicles 2 på Netflix.

NETFLIX

4 November – Kärlek & Anarki Det börjar som en utmaning men övergår till en våghalsig lek. I åtta avsnitt kommer vi kunna följa Sofie och Max som båda arbetar på ett anrikt bokförlag. I smyg börjar kollegorna ge varandra utmaningar som ska ifrågasätta de sociala normerna i samhället. Problemet är att leken blir mer och mer vågad vilket resulterar i oanade konsekvenser. Skaparna av Kärlek & Anarki är samma produktionsteam som gjorde serien Störst av allt, så vi får hoppas den är lika bra. Med i serien är även Karin Bertling som vi intervjuade i Vamé #2 2020.

15 November – The Crown säsong 4 Drottningen är tillbaka och det är återigen Olivia Coleman som porträtterar henne. Nu har serien nått 80-talet och i och med det introduceras två nya karaktärer som slåss med drottningen om uppmärksamheten. De är inga mindre än Margaret Thatcher och Prinsessan Diana, spelade av Gillian Anderson och Emma Corrin. Enligt tidiga recensioner håller nya säsongen samma höga nivå som serien blivit känd för.

25 November – The Christmas Chronicles 2 Kurt Russel är tillbaka som bullrig tomtefar och hans sambo Goldie Hawn som tomtemor. Förutom en massa action, precis som sist, garanteras det även ordentligt med julmys. Vi återser syskonen Pierce som blir transporterade till Nordpolen och där får lära sig historien bakom tomtens verkstad och julstjärnan som skyddar den. Denna uppföljare är skriven och regisserad av Chris Columbus.

Björnstad och The Undoing på HBO Nordic.

HBO NORDIC

18 Oktober – Björnstad Björnstad är HBO Nordics andra svenska originalserie efter Gösta (2019). Du kommer få följa stadens juniorlag i Hockey och hur lagets stjärna blir anklagad för en händelse som är fruktansvärd och skakar om hela staden. Gillade du Fredrik Backmans En man som heter Ove kommer du säkerligen njuta av denna serie.

26 Oktober – The Undoing En serie med både Nicole Kidman och Hugh Grant. Det kan ju inte gå fel, eller? Kidman spelar en terapeut vars liv vänds upp och ner i samband med att hon ska lansera sin första bok. Är det Grants karaktär som kommer rädda henne eller kanske kommer saker och ting bli värre? Regissören är David E. Kelley som även är hjärnan bakom serien Big Little Lies. 

Serien WandaVision på Disney +.

DISNEY +

30 Oktober – The Mandalorian En serie för alla Star Wars-fans som utspelar sig fem år efter händelserna i Jedins Återkomst. Man får följa Din Djarins äventyr som prisjägare samt ursöta Baby Yoda. Underhållning hela hösten då Disney håller sig till att släppa ett avsnitt veckan.

December – WandaVision En annorlunda Marvel serie som handlar om karaktärerna Wanda Maximoff / Scarlet Witch och Vision. Efter Avengers: Endgame (2019) lever Wanda och Vision ett drömmigt småstadsliv men de börjar misstänka att allt inte är som det ska. Frågan är vad som är fel? Vad kommer att komma?

Serien Lyckoviken på Viaplay.

VIAPLAY

20 Oktober – Lyckoviken En såpa i modern tappning med ett mordmysterium i botten. Det är beskrivningen av Viaplays serie Lyckoviken. I Hammarviken går en mördare lös och vi får möta polisen Johanna, som återvänder till sitt barndomshem på grund av familjeangelägenheter, och hur hon kastas in i konflikter, relationer och gamla minnen. Camilla Läckberg är skaparen av denna serie och bland skådespelare hittar vi bland annat Alexander Karim som tillsammans med Läckberg precis har startat upp filmbolaget Bad Flamingo. Psst! Det är beställt två säsonger av Lyckoviken så en fortsättning är garanterad!

Serierna LasseMajas Detektivbyrå och Top Dog på C More/TV4.

C MORE/ TV4

Oktober – Top Dog En serie baserad på författaren Jens Lapidus romanserie VIP-rummet, Sthlm Delete och Top Dogg. Affärsjuristen Emily och ex-brottslingen tvingas samarbeta när ett märkligt försvinnande sker. En riktig krimfest som vi på redaktionen ser fram emot. 

Jul – LasseMajas Detektivbyrå Julen 2019 släppte C More/TV4 Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet och det var starten för en satsning på familjeunderhållning. I år släpper man ännu en älskad barnserie; LasseMajas Detektivbyrå. I 6 delar tas vi igenom Martin Widmark och Helena Willis bokserie.

Serien Jakten på en mördare på SVT.

SVT

15 November – Jakten på en mördare Ytterligare ett bidrag till krimfesten står SVT för. Serien, Jakten på en mördare, tar oss bakåt i kriminalhistorien och är baserad på Tobias Barkmans (kriminalreporter) bok med samma titel. Man tar upp fall från den svenska rättshistorien där bland annat Helenemordet som chockade Sverige i slutet av 80-talet. Det tog många år innan fallet blev löst och fick sin upplösning. Varför? Kolla serien! 

Jul – Vår tid är nu ”Specialsäsong” SVT släpper en specialomgång av den älskade serien Vår tid är nu. Det kommer bli fyra avsnitt som utspelar sig mellan första och andra säsongen, närmare bestämt året 1951. Det ska drivas en sommarrestaurang i Stockholms skärgård som inte varit igång sedan 1939, före krigsuppbrottet. Vi kommer även få ta del av fler detaljer i kärlekshistorien mellan Nina och Calle och hur deras liv såg ut då. Tidshoppet i serien gör att tittarfavoriten Helga Löwander, som spelas av Suzanne Reuter, kan vara med i serien igen. Som upplagt för intriger och kärlek och den som kollar in dessa fyra avsnitt kommer få veta hur det går.

Text: Frida Hansson

Läs också: https://vame.se/goteborg-filmfestival-2021/