Digitala evenemang nyår 2020

0
2588

När listan på aktiviteter att göra under jullovet kanske ser kortare och tristare ut än vanligt, kan man ta till det kära internet för att hitta någon alternativ aktivitet att roa sig med. Alltså önskar Vamé dig härmed ett härligt jullov med våra bästa tips på vad nätet har att erbjuda. Och för att göra det enkelt delar vi upp det utefter evenemang med fast datum och tid, och sådant som du kan göra när du vill.

Digitala evenemang nyår 2020


Aktiviteter & Evenemang med fasta datum

28 december Kl 14:00 Lär dig att koda ett eget dataspel. För ungdomar 13-25 år. Detta anordnas av Göteborgs stadsbibliotek via deras hemsida och är gratis.

Från 28 december och flera datum framåt. Pyssla med Ylva Källén känd från SVT Barn. Ålder 3-9. Visas på Göteborgs Stadsbiblioteks youtubesida och är gratis.

29 december Kl 19:00 Nyårsquiz från Turning Torso i Malmö med livemusik. Eventet strömmas från Facebook och är gratis.

31 december Årets digitala nyårskonsert med Justin Bieber blir hans första uppträdande sedan 2017. Utöver det säger artisten själv att ”kvällen kommer innehålla flera överraskningar”. Kanske det perfekta sättet att fira ut året på alltså. Biljetter säljs via Moment House.

31 december Nyårskonsert med pojkband-fenomenet BTS plus 5 andra artister. Biljetter köps via appen Weverseshop och mer information hittar du här.

31 december Om varken BTS eller Bieber är din kopp te kanske du ska fira nyår med rockbandet KISS istället. De lovar att fira ut 2020 med ett rejält buller och bång från hotell Atlantis i Dubai. Biljett köps via tixr.com

3 januari Kl 16:00 Varför inte avsluta julledigheten med att varva ner lite. Detta event kallas Vilsam Söndag, Restore & Stillness Yoga med studion Yogaheart. Bokas via timecenter.se. Kostnad 150 kronor.

13 januari Kl 10:00 Som en fortsättning på temat att varva ner är här ett digitalt samtal där man får effektiva råd om hur man kan hantera stress, oro och öka sin självkänsla. Vi tycker det låter som något man kan behöva vilken dag som helst. Eventet heter Soul and Heart Journey School på Facebook och är gratis.

Digitala evenemang nyår 2020

Aktiviteter & Evenemang för när som helst


Christmas Är en nyinspelad julkonsert med Magnus Carlsson där han framför klassiker så som ”Oh Helga Natt” och ”Ave Maria”. Denna konsert kostar 199 kronor och kan ses när som helst.

Google Arts and Culture Detta är ett roligt initiativ från Google där man erbjuds allt från virtuella rundturer på världens främsta museum till olika pyssel och spel man kan göra själv eller med någon. Men en av deras roligaste saker dök upp nyligen och heter Blob Opera. Det är en uppvisning i en maskininlärnings-styrd AI. Du styr fyra små animerade lergubbar som sjunger opera och det är dina rörelser på skärmen som styr hur de sjunger. Får du till ett riktigt mästerverk kan du även spela in det och skicka alstret till din bästa vän.

360cities.net På denna site kan du uppleva otroliga 360 graders panoramabilder och videos. Här kan du kolla in de mest fantastiska platser på vår planet och flytta runt i bilderna för att känna det som om du var där själv. Och tröttnar du på vår planet kan du även utforska rymden.

Kulturarenan Här länkas till väldigt många olika konserter, teaterföreställningar, filmer med mera. Detta säger de själva är en ”samlingsplats för kultur online för dig som har svårt att själv söka dina kulturupplevelser”. Och idag kan vi ju alla behöva den hjälpen. Mycket här är gratis men vissa evenemang kostar.

Lotustravel.se Har något som de kallar resekvällar där man kan uppleva olika resmål via en film och en reseguide som berättar om resan. Här finns det flera resekvällar från 2020 att uppleva igen med resmål så som Japan och Färöarna.

Kurser.se Här kan man gå en kurs i allt från Kost & Näringslära till att ta Båtkörkort. Dessa är två av fler än tusen kurser som erbjuds på sidan som kan genomföras helt och hållet på distans.

Text: Daniel Kämäräinen

Läs också: https://vame.se/upplevelser-i-halland/