Aktuellt i Halmstad City

0
2876
Händelser Halmstad City under hösten och vintern 2020.

Halmstad City har, trots det pågående läget, en händelserik höst framför sig. Vamé tog ett snack med Malin Johansson, Projekt & Marknadskoordinator på Halmstad City för att se vad som står på schemat.

27-29/11 Black Weekend

I USA brukar man kalla den dag som infaller direkt efter Thanksgiving för Black Friday, vilket också är USA:s största shopping- och readag. På många ställen i världen, och så också i Halmstad City, drar man ut på rean och gör om konceptet till en Black Weekend istället. Det är ofta under denna helg som människor påbörjar sina julklappsinköp. För Halmstad City innebär helgen en möjlighet att marknadsföra och visa upp den lokala handeln.
– Vi kallar det “Local is the new black”. Butiker och restauranger kommer ha en massa trevliga erbjudanden och vi släpper all information dagen innan på vår hemsida. Helgen avslutas med julskyltningen, berättar Malin.

Adventshelgerna

29 november är det julskyltning, då har butikerna öppet 14-18, och för att sprida ut besöken har man i år beslutat att uppmärksamma alla helger före jul med extra happenings och erbjudanden. Därför har man öppet som vanligt under lördagar 10-16 men extra söndagsöppet 12-16 under samtliga adventssöndagar.

13/12 Lucia

Traditionsenlig julmarknad med utökad torghandel på Stora Torg mellan 12-16. Det dukas upp ett smörgåsbord av julsmaker på torget och lokala producenter har bjudits in från trakten runt om. Hela torget kommer fyllas med smaker och dofter från våra halländska gårdar. Kom och njut av allt som erbjuds.

På luciadagen är det även dags för tomtelopp mitt i city. Loppet drar igång klockan 13:00 men vill man delta i uppvärmning med instruktör och våra Funimals så är man välkommen 12:30. För stora tomtar är loppet cirka 4.5 km och går runt Nissan. För de mindre tomtarna är loppet ca 1 km och går inne i city. Start och mål är vid Lilla Torg för alla deltagare. Alla små tomtar får en liten julklapp när de tagit sig i mål!

Händelser Halmstad City under hösten och vintern 2020.


14/2 Alla hjärtans dag 

Årets romantiska dag, som inträffar på en söndag nästa år, brukar vara fylld med extra mycket kärlek. 
– Vi kommer som vanligt sätta ut klädda hjärtan lite varstans i city, som är perfekta för fototillfällen, sedan brukar vi också dela ut hjärtan och små presenter till barnen och uppmana människor att skicka in kärleksnomineringar, säger Malin.

1/3 Citykortspremiär 

Det omåttligt populära citykortet släppt två gånger om året, 1 mars och 1 september. Det kostar 100 kr och innehåller runt 100 olika rabatter från verksamheter i Halmstad City. Genom att köpa kortet stöttar man näringslivet i Halmstad. Det går att köpa i butiker, via föreningar som säljer eller från Halmstad City själva som när det släpptes senast stod på stan och sålde dem direkt. Hur premiären av nästa Citykort blir är inte riktigt planerat i skrivande stund men det lär väl bli något extra speciellt, i sann Halmstad City-anda. Detta är perfekta julklappen för Halmstadbon!

Se mer info om Halmstad City.

Läs också: https://vame.se/upplevelser-i-halland/